OOMA Office ger företags stil voip-tjänster till SOHO och SMB

Jag har varit en användare av OOMA s Voice over IP-produkter för hemtelefoni eftersom de levereras sin första produkt 2009. Ända sedan dess har jag varit POTS-free. OOMA tjänst är mycket tillförlitlig och jag har varit mycket nöjda med sin samtalskvaliteten i de fyra åren har jag använt deras tjänst.

Jag tog till slut från sin första generationens produkt till Telo, som är en slicker snygg lösning som gör det möjligt för mobilintegration / samtal enande genom användning av Bluetooth och ger för användning av särskilda DECT 6,0 telefoner som eliminerar behovet av också regelbundna trådlösa telefon basstationer vara ansluten till systemets analoga RJ-11 (POTS) telefonport, vilket resulterar i mycket högre ljudkvalitet.

Den Telo, medan en utmärkt produkt för användning i bostäder, har sina begränsningar. Det är inte, genom sin konstruktion, en multi-line, flera förlängningssystem lämpligt för ett litet företag typ av miljö där varje handenhet kan knytas till ett eget telefonnummer.

Och medan Telo har inbyggd röstbrevlåda, inte har ett samtal skötare med en företagskatalog, om du ville ge ringer intryck av att du var en mycket större företag än du faktiskt var.

Trots avaliability av Telo s “Omedelbar Second Line” premiumtjänst, om du behöver två VOIP linjer, var och en med sitt eget telefonnummer, då du behövde två Telos.

Det är precis vad jag gjorde för de senaste åren – för vår “Home” linje jag hade en Telo ansluten till en Panasonic basstation som min fru används som kommunicerade med ett par 2.4Ghz mobiltelefoner, och för min verksamhet linje, hade jag en annan, ansluten till två OOMA HD2 DECT 6,0 telefoner.

Den nya OOMA Office-lösning tar detta ett steg längre. Du kan ha upp till fem VOIP linjer, var och en med sin egen telefonnummer, anslutna till fyra telefoner och en fax linje, eller fem telefoner och 15 virtuella tillägg för att utvidga ditt företag till avlägsna anställda som kan vara mobil eller hem-baserade.

För att åstadkomma detta, kommunicerar OOMA Office basstation med en trådlöst ansluten fjärrenhet som kallas en “Linx”, som ansluts till en elektrisk vägguttag och paras ihop via DECT 6,0 till basen. Du ansluter en vanlig bordstelefon eller en trådlös telefon basstation i Linx att göra din faktiska samtal. De Linx enheter kan också användas med bostadsområdet Telo systemet.

Den grundläggande OOMA Office startpaket (249,00 $) kommer med två Linx enheter, så det betyder att du kan ha upp till 3 rader om man räknar den inbyggda porten på basstationen.

Det stöder ytterligare två Linx enheter som säljs som tillbehör. hårdvara Basstationen är faktiskt kan stödja 10 telefonlinjer över en enda bredbandsanslutning, men just nu firmware kan bara stödja fyra Linx enheter och interna POTS kontakten.

Liksom Telo den OOMA Office har ett enkelt, webbaserat provisioneringssystem för att aktivera tjänsten, konfigurera röst skötare och telefontillägg, portera befintliga telefonnummer om så önskas och provisione VOIP linjer, var och en som kostar $ 19 per månad för obegränsad ringer i USA och Kanada.

Detta skiljer sig från betalningsmodell i att bostadsområdet Telo säljs, som är en enda $ 249,00 köp för livstid obegränsad ringer i USA för en enda rad, och andra tjänster upsold som förbättringar premium.

Den $ 19 per månad för varje OOMA Office linje omfattar i stort sett alla de premium upsells som såldes för Telo, plus naturligtvis en ringer skötare / automatisk receptionist, personlig telefonsvarare, anpassad pausmusik / meddelanden (kan du ladda upp alla MP3 enligt 5MB) , konferensbrygg, virtuella förlängningar, ringgrupper och vidarekoppling per rad.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Detta är den typ av tjänster som används för att kräva mycket dyrare VOIP-aktiverade IP-PBX (Internet Protocol-Public Branch Exchange) system som börjar på tusentals dollar och krävde specialiserade och leverantörsspecifika telefon hårdvara.

Jag tror att OOMA Office är en utmärkt lösning för ett litet företag, en som kan spara en hel del pengar i telefonräkningar, men det är förmodligen overkill för bostäder, i vilket fall jag tror att deras Telo produkt är mycket mer passande.

Men det finns några saker om Office-lösning som för närvarande irritera mig. Först den nuvarande firmware stöder endast fyra Linx enheter. Som jag förstår från bolagets produktutvecklingsteam, kommer detta så småningom att utökas för att hantera tio Linx enheter med en framtida uppdatering av programvaran. Företaget arbetar också på “Stacking” basstationer så att du kan få byggstenar i ett mycket större system.

Dessutom är HD2 DECT 6.0 telefoner och Bluetooth-adaptern tillbehör från Telo är för närvarande inte kompatibla med denna lösning även om stödet är också förestående i en framtida firmware uppdatering.

Den funktion som för närvarande saknas att jag de flesta skulle ha velat från en lösning som denna är en telefonprogrammet som kan köras på Windows och Mac, som skulle tillåta användning av produkter som, Logitechs H820e / H650e HD-ljud headset; att ansluta till basstationen via LAN eller WiFi-nätverk.

Detta är fortfarande teoretiskt genomförbart med användning av en billig analog terminaladapter för varje rad och ett antal SIP-klienter för Windows och Mac, men jag skulle ha föredragit en mer integrerad lösning. Som jag har gjorts för att förstå, är detta också något OOMA ser också till att släppa som en framtida programinterpolerad.

Överlag tror jag OOMA Office är en utmärkt produkt, liksom en stor tjänst värde för små företag även med sina nuvarande begränsningar. Men eftersom produkten är mjukvaran uppdateras, jag förväntar sin förmåga att förbättras avsevärt under loppet av de kommande sex månader till ett år.

Funderar du på den OOMA Office för småföretagare VOIP behov? Prata tillbaka och låt mig veta.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”