NBN Co att erbjuda kompensation för uteblivna besök

NBN Co har lagt inbyggda offer ersättning till tjänsteleverantörer detaljhandeln i sin grossistbredbandsavtal i de fall där NBN Co missar ett möte för att ansluta en kund till National Broadband Network.

Frågan har varit en konsekvent problem inom branschen i många månader, med Telekommunikation ombudsmannen (TIO) rapporterar ett stort antal kunder klagar missade utnämningar till TIO på platser där NBN har rullats ut.

Tio själv skulle inte bekräfta ett samband mellan de två, men branschföreträdare har tidigare uppgett för den webbplats som NBN Co är känd för kontinuerligt saknas utnämningar att ansluta NBN.

iiNet, höll ut, vid undertecknandet, grossist avtal med NBN Co, delvis eftersom det var fortfarande ansvarig för att betala för NBN Co saknas bokade möten.

Talar i dag vid toppmötet kommunikations dag i Sydney, i sitt sista tal innan man övergår till rollen som NBN Co: s icke-verkställande ordförande med VD Bill Morrow nu ombord, Dr Ziggy Switkowski sade att NBN Co fortsatte att rulla ut fiber till lokalen att minimera påverkan på övergången till den nya multi-teknik modellen och att undersöka hur man kan förbättra utbyggnaden.

Han sade att detta ingår att förbättra NBN anslutning utnämning väntetider från 30 dagar i dag, till 14 dagar i oktober, och erbjuda kompensation för leverantörer detaljhandelstjänster (regionstrategidokumenten) för uteblivna besök.

“[Regionala strategidokument] berätta om vi måste avsevärt förbättra leveransen mot oss”, sade han.

Om du av någon anledning som vi missar ett möte, kommer vi kompensera tjänsteleverantörer detaljhandeln. Dessa åtaganden är inte overksamma löften, de är cementerade i våra kontrakt med våra regionala strategidokumenten – de företag som betalar våra räkningar som i slutändan genererar våra intäkter.

NBN Co hade tagit en mycket mer gemensam strategi med leverantörer, leveranspartners, och dess kunder, säger Switkowski.

“Vi kommer att lyckas om telekomindustrin frodas, och våra slutkunder värdesätter fler tjänster”, sade han.

För detta ändamål, sade han NBN Co: s chief operating officer Greg Adcock arbetade med bygg partners för att ta itu med utestående fordringar,. Telstras koncernledning av regulatoriska frågor Tony Warren, i morse noterade, att NBN Co avsevärt hade förbättrat sin hantering av NBN migrering från kopparnätet på fibernätet, men sade att Communications Alliance behövde kliva upp för att spela en större roll för att säkerställa en end-to-end smidig övergång för kunderna på det nya nätverket.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata