MWC 2015: Intel lanserar nya Atom x3, x5, x7 mobila processorer

Som vi anade, tog det inte lång tid att ta reda på vad som utgjorde Atom x3, x5 och x7 processorer, det nya varumärket nivåerna Intel introducerade förra veckan för att Corral sin växande antal mobila marker. Företaget rullade ut nya Atom processorer i denna veckas Mobile World Congress händelse, ger oss mer insikt om sitt mobila strategi.

X3-serien kommer att driva smartphones (inklusive phablets) och nybörjar tabletter. Kodnamnet “Sofia” X3 familjen bågar med en trio av processor: X3-C3130, X3-C3230RK och x3-C3440. Den C3130 har en processor med dubbla kärnor och 3G-modem, och kommer förmodligen att användas för budget enheter. Som namnet antyder, är C3230RK tillverkas av Rockchip och innehåller en quad-core processor och 3G-modem. Slutligen x3-C3440 håller quad-core och tillägger LTE kapacitet. Var och en har en 1.4GHz 64-bitars processor och integrerar en 5-megapixel framsidan kamera och 13-megapixel bakre kamera i enheten. Intel hävdar att 20 företag kommer att utforma enheter runt Atom x3 familjen, inklusive Asus och Jolla.

Den x5 och x7 serien var tidigare kodnamnet “Cherry Trail” och är de första Atom chips byggts med hjälp av 14nm tillverkningsprocess. Steget (s) upp i makt över x3 gör dem lämpliga för tabletter och 2-i-1 bärbara datorer, med stora aktörer som Acer, Dell, HP och Lenovo redan ombord för att skapa enheter baserade på markerna.

Intel har sina Intel Generation 8 grafik, som den påstår erbjuder upp till dubbla prestandan hos den föregående generationens grafik. Den x5 och X7 kommer också att stödja Intels RealSense 3D-kamera teknik, och företaget säger att de saknar “konfliktfria” material. Tyvärr har vissa processorer inte tillkännagivits för X5 och X7 familjer ännu, även om de kan kopplas ihop med Intels nya tredje generationens XMM 726x LTE-modem.

De nya Atom chips är den senaste utsprånget i Intels lång kampanj för att dominera den mobila utrymme på samma sätt herrar över stationära datorer. Denna kampanj har inte alltid varit jämn, med många ifrågasätta dess dåvarande ansträngningar inom loppet och dess försök att bryta igenom med hjälp av taktik som subventionera leverantörer för att öka försäljningen. Kommer 2015 bli annorlunda för Intels mobila ambitioner, tack vare de nya x3, x5 och x7 processorfamiljer?

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Samsung lanserar Galaxy S7, S7 kant: Är det värt en uppgradering, Lenovo lanserar tablett som syftar till företagsanvändare, HP lanserar Elite x3, en business-class Windows 10 phablet, Senaste high-end Ubuntu telefon kommer att finnas tillgänglig globalt, LG G5? vs Samsung Galaxy S7: Vilken är det nya flaggskeppet Android smartphone, Huawei lanserar ny MateBook 2-in-1 PC, Samsung utrustar 360: Kan det ge virtuell verklighet ett företag vinkel, Cisco domstolsverkets mobila nätoperatörer med nya plattform? ; När alla smartphones är identiska och nästan gratis, bara tjänster materia, Mobile World Congress

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

kongress 2016 mobila världen