Muru-D startup säkra inledande runda finansierings

Tre av de nio startups som deltar i Telstras konstituerande Muru-D accelerator program har fått en första omgång av finansiering från SYD Ventures.

SYD Ventures, en självutnämnd “nystartat företag som bara händer att investera i andra startups”, har erbjudit AU $ 50.000 till var och en av de nystartade, vilket innebär att bolagets totala initiala investeringen till AU $ 150.000, med möjlighet till ytterligare investeringar.

De tre starter meddelade det ursprungliga finansieringsrundan inkluderar realtid jordbruksövervakningsplattform Farmbot, detaljhandel på nätet bild facilitator Pixc, och online-utbildning plattform Open Learning.

Telstras Muru-D accelerator program startade sin, konstituerande intag, av tio lokala startgrupper i februari ger upp dem till AU $ 40.000 av såddfinansiering, tillsammans med coachning, mentorskap, stöd och tillgång till Telstra nätverket.

SYD Ventures grundare Andrey Shirban, som också är en av de ledande mentorer i Muru-D program, sade att han var attraherad av ljudaffärsstrategier för de tre nystartade företag där bolaget har investerat.

Shirban sade att Muru-D: s sexmånaders utveckling span var mycket längre än de flesta accelerator program, och tillät startups att fokusera effektivt på sin kärnaffärsmodeller – inte bara pitching kompetens.

Muru-D är en sex-månadersprogram, de flesta av de andra programmen är 12 veckor, “Shirban berättade webbplatsen.” Under 12 veckor, de flesta företag lära hur pitch, de är inte fokus på affärssidan, men med sex månader, det viktigaste som investmentbolag är om det finns en solid verksamhet och en fast grupp.

Muru-D grundare Ann Parker sade att den nya investeringen från SYD Ventures skulle hjälpa startups att skala sin verksamhet, med möjligheten att slutligen bli självbärande och samtidigt stödja lokala talanger i Australien.

Start lag kommer att visa upp sina föreslagna verksamheter på Muru-D programmets sista demo natt i Sydney den 14 augusti.

Telstra är bara en Telco i Australien arbetar för att stödja lokala startups – särskilt i den tekniska sektorn – med Optus moderbolag, SingTel, lanserar ett projekt, i april för att hjälpa startups i Australien och större Asien och Stillahavsregionen för att bryta ut ur deras hemmamarknader och hitta kommersialisering över internationella gränser.

Startaccelerator initiativ teknik, dubbad Innov8 Sparks, är en del av Telco jättens Singapore 200.000.000 $ (AU $ 171) Innov8 företags riskkapitalfond.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera