IT-tjänster chef dras in Labour lån rad

Ordföranden för IT-konsultföretag Capita har utsetts till en av de personer som lånade totalt nästan £ 14m till Labour Party val fond förra året.

En undersökning inleddes i lån efter Labour kassör Jack Dromey börs förra veckan, säger att han inte visste partiet hade lånat pengar från 12 supportrar.

Listan visar Capita ordförande Rod Aldridge gav arbetarpartiet ett kommersiellt lån på £ 1m.

Aldridge donation har kommit under granskning i media eftersom Capita driver många högprofilerade statliga IT-projekt, däribland trängsel avgiftssystemet, TV licensiering och kriminalregister Bureau.

Det finns inga tecken på någon länk, dock, och Aldridge sade i ett uttalande att lånet gjordes i egenskap av privatpersoner och har ingenting att göra med Capita.

Han sade: “Arbetarpartiet kom till mig förra året i behov av ekonomiskt stöd efter kostnaderna vid det senaste allmänna valet Som medlem i partiet, var jag glad över att hjälpa Det var ett personligt beslut från min sida…”

Den ettåriga £ 1m lånet gjordes vid en kommersiell hastighet och Aldridge sade att han förväntar fullständigt att återbetalas med ränta.

Labourpartiet sade att under valkommissionen regler finns det inget rättsligt krav på att avslöja kommersiella lån till politiska partier.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En part uttalande sade: “Lånen ges och tas emot i god tro, och skulle ha registrerats på ett lämpligt sätt i våra årsredovisningar.”

Partiets nationella verkställande utskott väntas föreslå i dag att alla framtida kommersiella lån som godkänts av Labour förklaras offentligt, inklusive sina källor.

Listan över backers inkluderar även Gordon Crawford, ordförande i London Bridge Software – som utvecklar inkasso och kredithanteringsprogram – som lånade Labour £ 500.000.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig