Instagram börjar testa en algoritmisk tidslinje liknar Facebook

Instagram börjar testa en algoritmisk tidslinje över de kommande månaderna, ändra kemin i sin gotländska omvänd kronologisk ström av bilder och videoklipp, dess grundare Kevin Systrom och Mike Krieger avslöjade i en intervju med New York Times på tisdagen.

Ordningen på foton och videoklipp i flödet kommer att baseras på sannolikheten du är intresserad av innehållet, din relation med den person utstationering och aktualitet inlägget “Instagram förklarade i ett blogginlägg.” När vi börjar, vi fokuserar på att optimera ordning – alla inlägg kommer att finnas kvar, bara i en annan ordning.

Flytten liknar hur dess moderbolag Facebook visar innehåll, skjuts till användare baserat på vad algoritmen tycker användarna vill visa mest.

I genomsnitt människor missar cirka 70 procent av stolparna i deras Instagram foder “Systrom berättade NYT.” Vad detta handlar om är att se till att 30 procent ser är den bästa 30 procent möjlig.

Instagram varnade förändringen kommer att ske gradvis och användare kommer att få input. Det är inte klart vilka användarna ser funktionen först.

“Vi kommer att ta tid att få denna rätt och lyssna på dina synpunkter på vägen. Du ser denna nya erfarenhet under de kommande månaderna.”

Sannolikt som en förberedelse för den nya tidslinjen, Instagram rullade ut tidsstämplar för foto- och video inlägg tidigare denna månad.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada