HTC EVO 3D

HTC har meddelat sin första 3D smartphone, EVO 3D. Med en skärm synlig utan 3D-glasögon, rivaler den redan aviserade men serie försenade (men på grund snart) LG Optimus 3D, och förväntas finnas tillgänglig i slutet av juli.

HTC EVO 3D är en ganska tjock luren mätning 126mm av 65mm av 12.05mm, det är relativt tungt även på 170g.

Storlek och vikt är till stor del dikteras av närvaron av en 4.3in. 960-by-540-pixel skärm och genom dubbla 5-megapixel kameror på baksidan av chassit. Dessa kan användas för att skjuta 3D stillbilder på 2 megapixlar eller standard 2D stillbilder på 5 megapixlar. Både 2D och 3D videofilmer spelas in i 720p.

Andra 3D-funktioner inkluderar 3D menyer och widgets. Naturligtvis har den ikoniska HTC väder app haft en makeover och lovar full-screen 3D-animationer. EVO 3D levereras med HTC: s nyaste app, Watch, som låter dig köpa eller hyra filmer att titta på handenheten. HTC kommer att behöva se till att det finns en ström av 3D-innehåll tillgängligt när enheten startar.

Andra kärn specifikationer inkluderar en 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon-processor, 1 GB både RAM och ROM, Android 2.3 och den nya HTC Sense 3.0 GUI. HSPA, Wi-Fi och GPS är närvarande, medan DLNA-stöd och HDMI-hjälp för att etablera avancerade referenser.

En 1,730mAh batteri lovar lång livslängd, men vi måste reservera dom tills vi har gett EVO 3D en grundlig test. Och naturligtvis kommer vi räknar med att ge 3D-funktionalitet ett träningspass också.

Sandra Vogel

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone