Domaren säger svarande måste dekryptera filer, femte Ändringen är inte i fråga

I vad som tros vara ett prejudikat inställning fall i den digitala tidsåldern, en federal domare härskade måndagen att en kvinna greps i en inteckning bluff måste ge myndigheterna tillgång till hennes krypterad hårddisk.

Svaranden, Ramona Fricosu hävdade att exponera innehållet på hårddisken genom att ange sitt lösenord och dekryptera filerna skulle bryta hennes femte tillägget rättigheter mot sig själv.

Domaren i fallet, som hördes i US District Count i Denver (Colo.) Fann att inte var situationen och gav Fricosu tills 21 februari för att producera en okrypterad hårddisk.

Jag tycker och drar slutsatsen att det femte ändring inte inblandad genom att kräva produktion av okrypterade innehållet i Toshiba Satellite M305 bärbar dator “, skrev den amerikanska häradshövding Robert Blackburn.

Den bärbara datorn i fråga, sade Blackburn, mer sannolikt än inte tillhörde och användes av Fricosu. Ett stycke av damning bevis var en fängelse samtal Fricosu hade med sin ex-make, Scott Whatcott, som också greps i målet. Blackburn dom ingår en utskrift av samtalet, som han sade bevisat Fricosu ägs och hade tillgång till datorn.

Blackburn noterade också att den tilltalade hade beviljats ​​immunitet och att federala åklagare inte skulle använda sin handling för att producera den bärbara datorns innehåll i målet mot henne.

Fallet drog intresse från medborgarrättsgrupper som argumenterade att den nuvarande lagstiftningen behöver utvecklas för att möta nyanserna i den digitala tidsåldern. Fallet är dock inte slå på frågan om Fricosu krypterings lösenord var något hon hade eller något hon kände men på Jailhouse samtal med sin ex-make. Om lösenordet befanns vara en nyckel, skulle hon ha varit tvungen att ge upp. Men om det styrdes något hon visste var hon skyddas av den femte rättelsen.

Lösenordet fråga eftersom det gäller den femte tillägget måste angripas rakt på av framtida fall.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Denver Post rapporterade att Fricosu advokat, Philip Dubois, berättade domaren i en tidigare utfrågning som om lösenordet behandlas som en nyckel “innebörden av” husrannsakan “kommer att sträckas och rätten till privatliv och mot sig själv krympt. ”

Den Post rapporterade också att Patricia Davies, biträdande amerikanska advokat, berättade domstolen under samma förhandling att låta Fricosu att gömma sig bakom ett lösenord kommer att signalera att “kryptera all nackdel digitala bevis kommer att tjäna för att besegra de ansträngningar som poliser.” Hon sade att en sådan situation skulle göra åtal omöjligt.

Electronic Frontier Foundation (EFF) lämnat in en kort när det gäller att hävda att om regeringen tvingar människor att lämna över sina krypterings lösenord som den tvingar människor att vara vittnen mot sig på ett sätt som strider mot konstitutionen.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt