SOHO Review – Network Box

Den enklaste metoden för säkerheten för många små och medelstora företag (SMF) är att köpa en apparat som gör det hela, och sedan glömma det. Även detta minimerar förvaltningsbörda, är det inte optimalt, inte minst på grund av hot förändras över tid – till exempel när nya virus föds och nätets konfigurationsändringar.

Alternativen är att lägga ut säkerheten helt eller anlita en expert, men varken lösning är billig. Istället Network Box erbjuder en halfway house mellan de två metoder: du köper boxen, betala en årlig förvaltningsavgift och sedan lämna den ensam. Network Box eller en av dess återförsäljare kör apparaten för dig, konfigurera den för att passa in med din säkerhetspolicy, och du ändå spara jämfört med alternativen.

SOHO-riktade apparat utvärderade vi sitter på botten av en rad av fem produkter och erbjuder en rad tjänster från grundtrygghet som en brandvägg, intrångsdetektering, virusskydd och en IPSec VPN, spam och innehållsfiltrering.

Brandväggen är en inhemsk produkt, som erbjuder paket och stateful inspection, distribuerar VPN säkerhet 3DES och 2048 RSA krypteringsalgoritmer, och den dubbelriktade postfiltrering teknik använder Surfcontrol filters, med förmågan att blockera enskilda webbplatser och / eller kategorier platser som krävs. Det fungerar med hjälp av vanliga e-protokoll POP, SMTP eller IMAP.

Hävdade prestanda vid detta nedre änden av skalan är upp till 2.000 meddelanden per timme för AV-modulen och 20Mbps för VPN. Flytta högre upp i sortimentet köper du högre genomströmning upp till en gigabit nivå, plus redundans (inklusive speglade diskar och nätaggregat), allt i en rackmonterad chassi.

Affären är att ett nätverk Box återförsäljare kommer att bedöma dina behov, och sedan installera och konfigurera enheten, i syfte att minimera störningarna i kundens inställningar. För våra syften, skickade Network Box en ingenjör för att sätta produkten i vår ADSL-anslutna nätverk, som förbinder det mellan routern och huvud 10 / 100Mbps switch.

En frontpanel enhet erbjuder en roterande statusrapport, tillsammans med off och reset-knappar och statuslampor som medan insidan är en AMD-processor på en Acorp moderkort kopplad till en Seagate 40GB disk och 128 MB RAM. Förutom ett par Ethernet-portar, ryggen finns en serie av uttag som är mest överflödiga när det gäller funktionalitet lådan är berörda, inklusive IEEE 1394, S-video och audio uttag. Network Box räknar några av dem kan användas i framtida produkter.

Startup avslöjade några initiala problem, bland annat en kort period då, konstigt, Surfcontrol blocke The Guardian webbplats på grund av att det var pornografiskt. Dessa och en eller två andra mindre barnsjukdomar var snabbt fast på distans och annan än att den fristående box, prydligt lurade i räfflade svart plast och Perspex, utförs exakt som förväntat. Hårddisken fungerar också som en cache, påskynda surfning.

Det fanns en eller två nackdelar, bland vilka är det buller som det gör, de flesta utgår från en 3,200rpm fläkt. Off-knappen är också mycket lätt pressas av en slump – en annan anledning till varför du skulle vilja plats denna apparat borta från användarna. Det finns också något för att stoppa användare öppnar lådan, tillgång är mycket enkelt med ett par tumskruvar. Tyvärr verkar detta allt snarare ett slöseri med sin snazzy styling.

Som sagt, hävdar Network Box att ingen av dess produkter säkerhet ännu har åsidosatts, och att nya hot motverkas av snabba reaktioner från centrum, driver nya signaturer och kontrollfiler ner kabeln till lådor på kundernas lokaler.

Du kan se vad lådan är upp till genom att logga in i den och undersöka detaljerade loggar och konfiguration, även om några ändringar måste göras av leverantören. Det är också e-post dig en gång i veckan, på toppnivå rapport sammandrag, som innehåller antalet virus blockerade, brandväggs registreringar och skräppost som upptäcks – det markerar dessa tydligt som skräppost för enklare bearbetning av e-postklient regler.

Sammantaget är detta en innovativ strategi som har många förtjänster, och kommer att slå ett ackord med dem som vill att deras nät säkras med minimalt krångel. Det kommer bara att förbli under Network Box kunder att se till att deras slutanvändarnas säkerhetspolicy på liknande sätt hålls verk och aktuell.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator