Oracle-databaser gå till Microsofts Hyper-V, Azure

Oracle och Microsoft rullade ut ett partnerskap där Oracles programvara, särskilt Java och databas, kommer att köras på Windows Server Hyper-V samt Azure.

Detaljer om affären var inte ursprungligen funnits tillgängliga. Microsofts kunder kommer att kunna distribuera Oracles mjukvara och få stöd från Oracle.

Flytten var ansluten förra veckan av Oracle VD Larry Ellison, som också noterade erbjudanden skulle tillkännages med Salesforce och NetSuite. Segern för Oracle visar att dess databaser kommer att vara tillgängliga eller köra olika moln.

Enligt pakten, kommer Oracle certifiera och stödja dess programvara på Azure och Microsofts virtualiseringsverktyg. Microsoft kommer att erbjuda Oracle varor till kunderna.

Steve Ballmer, vd på Microsoft, sade

Våra kunder kommer att kunna dra nytta av den flexibilitet våra unika hybridmolnlösningar erbjuda för sin Oracle applikationer, middleware och databaser, precis som de har kunnat göra på Windows Server för år.

Oracle vd Mark Hurd tippad val i utbyggnaden kund moln.

Under en presskonferens, sade Microsoft Oracle affären belyser hur företaget utvecklar nya partnerskap för att “få rätt lösningar i händerna på våra kunder.” Ballmer sade Microsoft affären bör resonans med företag och illustrerar hur mjukvarujättens kommer att arbeta i en ny “konstruktivt” sätt med Oracle.

Ballmer tillade att det är viktigt att programvaruleverantörer arbetar tillsammans i cloud computing, särskilt i hybridmoln distributioner.

Via ett blogginlägg, Oracle och Microsoft beskrivs följande

I sina Oracle licensvillkor, sade företaget att Azure är en plattform som är certifierad tillsammans med Amazon Web Services

Denna policy gäller cloud computing miljöer från följande leverantörer: Amazon Web Services – Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Amazon Simple Storage Service (S3), Microsoft Windows Azure-plattformen (kollektivt, “auktoriserad molnmiljöer).

Holger Mueller, analytiker på Constellation Research, sade Microsoft att ta itu med underskott på sin SQL Server när det gäller skalbarhet. Mueller tillade att partnerskapet, som inte nämner Oracle 12c direkt, är större än väntat med tillägg av WebLogic och Java.

Microsofts kunder kan köra Oracle programvara på Windows Server Hyper-V och Windows Azure,. Oracle tillåter licensmobilitet på Azure,. Microsoft kommer att lägga infrastruktur instanser med Oracles Java, databas och WebLogic Server;. Microsoft kommer att stödja och erbjuda fullständiga rättigheter Java i Azure,. Oracle erbjuder Oracle Linux på förkonfigurerade instanser.

Mueller sattes

Microsoft hoppar över dess skugga och ger i en tidigare konkurrenskraftig teknologi stack som en partner. Det kommer att ge Azure kunder mer distributionsalternativ, men också tillåta Microsoft att använda Oracle tech stacken. Vi skulle inte bli förvånad om Dynamics program kommer att köras Oracle under huven inom en snar framtid. Oracle är sant att det är teknikpartner DNA från början RDBMS dagar. Och Oracle är bra på att stödja partner – som meritlista av SAP som körs på Oracle bevisar.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion