Novell sjunger backup för handdatorer

Bolaget meddelade att dess iFolder Internetbaserad lagrings produkt nu kommer att stödja Windows CE och Palm-baserade enheter, och inledde en PDA-produktledning.

iFolder infördes först i NetWare version 6, den senaste versionen av Novells nätverksoperativsystem. Alla iFolder användare har någon lagring på företagets nätverk och kan synkronisera den med en identisk mapp på alla system de använder.

Den nya versionen av iFolder innehåller klienter för Windows CE och Palm, så att användarna kan synkronisera sin iFolder till sin PDA (handdator). Detta ger dem ett annat alternativ för att återställa data när en PDA förlorade eller stulna, säger Jeff Hawkins, Novells vice VD för lagringstjänster.

“Dina elektroniska påsar alltid packade”, sade han. Det låter också informationsteknik chefer sätta servern på Linux eller Solaris lådor, i stället för NetWare eller Windows 2000, om de vill, och ger dem spärrade tillgång till användarnycklar i denna version.

Novells andra nya produkter, ZENworks för handdatorer version 4.7, är bara en del av ZENworks med namn. Det är i själva verket den senaste versionen av Orbiter, en PDA management produkt från Callisto Software, som Novell köpte i november förra året. Det är ännu inte integrerats med eDirectory, Novells katalogtjänster programvara, vilket gör det “ungefär lika stor utsträckning som en choklad tekanna”, enligt Clive Longbottom, servicechef på analysföretaget Quocirca.

Men, säger Peter Joseph, Novells chef för företagets strategi i Europa, Mellanöstern och Asien, “Vi förvärvade bara företaget i november, och de är bäst i rasen i det utrymmet.” Han påpekade att produkten inte distribuera programvara och håller en inventering av vad som finns på ett företags handdatorer, och det kan lätt konfigurera en anordning för en annan kund när det behövs. Full integration med Novells eDirectory är planerad till sommaren.

Under tiden, sade Josef Novell är på väg mot en välbehövlig företags föryngring. Veteran Novell ledaren Chris Stone är tillbaka i förarsätet. Sten kvar tre år sedan för att grunda en styrning av leveranskedjan företag som heter Tilion. Han återvände förra månaden.

Peter Judge rapporterade från London.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip