Nokia filer klagomål över Indien skatte raid

Finska phonemaker Nokia har lämnat in ett klagobrev till indiska skattemyndigheterna, en månad efter skatt raid av dess Chennai fabriken.

Enligt en Wall Street Journal rapport tisdag, Nokia sade skatte razzian var inte bara “mot den nationella lagstiftningen i Indien och internationella normer”, men även “överdriven, oacceptabelt och oförenligt med indiska normer för fair play och styrning”.

Den phonemaker tillade Indiens skattemyndigheterna hade inte anges orsaken till skatte raid. Det sade företaget var i överensstämmelse med indiska lagar samt bilateralt förhandlat finska och indiska skatteavtalet.

Nokia sade dess överföring prispolitik var “helt i enlighet med gällande lagstiftning i Indien och Finland”.

Enligt rapporter i media, icke namngivna skattetjänstemän sade razzian verkade vara relaterade till skatt på betalningar som Nokia Indien gjort för programvara från sitt moderbolag för produkter som tillverkas i Indien. Rapporter pekade, anklagelser om skattefusk på ca US $ 545.000.000.

En vecka efter razzian, den finska regeringen, sände sitt minister Krista Kiuru till Indien, att diskutera med sin lokala motsvarighet, Kapil Sibal, om olika sätt att lösa problemet.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna