National Museum of Computing påsk Bytes festivalen öppnar den 1 april i Storbritannien

En besökare njuter förra årets påsk Bytes ….; Image Fotograf: TNMOC, The National Museum of Computing (TNMOC) vid Bletchley Park nära Milton Keynes öppnar sin påsk Bytes festival vid lunchtid i morgon, onsdag 1. april Huvudsyftet är att tillhandahålla digital underhållning för att stimulera barnen under påskhelgen, men det finns massor av saker för vuxna att se, inklusive hem of the Colossus avkodifiering dator på det var på 1940-talet. Detta kan ha extra överklagande tack vare framgången med imitation spel, en film baserad på livet av Bletchley Park code-breaker Alan Turing.

I år finns det mycket mer om robotteknik, som sträcker sig från en som presenterade i Dr Who att “ett monster robotarm som används i 1990-talet av oljeindustrin i Nordsjön”. Andra trendiga utställningar inkluderar den nya BBC Micro Bit, en Oculus Rift virtuell verklighet headset med spel, och Minecraft.

Det blir också en annan möjlighet att navigera en virtuell version av den gamla Bletchley Park labyrint på jakt efter påskägg, och en uppföljning av förra årets framgångsrika LEGO konkurrens.

Barnen kommer också att kunna prova sina händer på kodning även Ocado Technologys Codability Project.

Påsk Bytes festivalen kommer att löpa från lunchtid till 17:00 från 1 april – 12 Ingång kostar £ 7,50 för vuxna, eller £ 5 för barn i åldern 5 till 16, studenter och de åldern 60+. Under 5s få gratis. Familj biljetter kostar £ 20. Den Bletchley Park förtroende besökscentrum har en särskild avgift för dem som vill ta i hela webbplatsen.

Alla TNMOC är öppen under festivalen, inte bara på torsdag, lördag och söndag eftermiddag.

Under tiden i centrala London, täcker Science Museum fria informationsåldern utställning mer än 200 år av informationsteknik – från telegrafen på webben – i sex gallerier. Drottningen öppnade i oktober.

National Media Museum i Bradford, Yorkshire, har också en relativt ny galleri ägnas åt internet och hem computing, och det hus Storbritanniens National Videogame arkiv. Det finns en lounge med spelbara spel, inklusive några gamla arkadmaskiner.

I spel lounge på National Media Museum i Bradford …; foto av Jack Schofield

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation