iTunes Store nu i Indien, Indonesien

Initialt kvar när Apple gjorde sin iTunes Store finns i 12 nya marknader i Asien i juni förra året, användare i Indien och Indonesien – tillsammans med 54 andra länder – kan nu köpa digitalt innehåll i sin lokala valuta från iTunes Store.

Förutom de två asiatiska länder, iTunes Store lanserades även i Ryssland, Sydafrika, och Turkiet, och är nu tillgänglig i 119 länder över hela världen, enligt Apples uttalande tisdag. Användare kan köpa musik från en rad lokala och internationella artister samt hyra filmer och TV-serier.

Den stora expansionen kommer som Apples flaggskepp digitalt innehåll nav möter ökad konkurrens från alternativa tjänster lanserats av Google och dess YouTube, och nisch strömmande leverantörer som Spotify och Netflix, Wall Street Journal rapporterade tisdag.

Det kommer också ungefär en vecka efter Apple släppt sin senaste uppdateringen till iTunes-programmet. iTunes 11 såg en komplett och strömlinjeformad redesign och fick blandade recensioner, med några kritiserar den för att vara onödigt komplicerade. Men det är fortfarande inte erbjuder en streaming prenumerationstjänst noterade rapporten.

Adrian Drury, medieanalytiker på Ovum, sade i rapporten iTunes Store expansion till utvecklingsländer underströk Apples tro dessa marknader var redo för elektronisk distribution av media, och företaget hade sålt tillräckligt iPhone, Mac och iPads på dessa marknader för att motivera ansträngning.

“Vad är bra med många av dessa nya marknader är att de inte har samma konkurrenshotet som mer utvecklade marknader. Steken, naturligtvis, är Apple kommer att möta konkurrens från lokalt utvecklade tjänster, liksom hög användning av [ Googles] YouTube “, tillade Drury.

I Indien, Apples iTunes Store möter konkurrens från lik av Nokia Music Store och Flyte musikaffär av inhemsk online-återförsäljare Flipkart, sade en Business Standard rapport.

Apple prissatta enskilda låtar börjar från 7 rupier (US $ 0,13) och musikalbum från 70 rupier (US $ 13), som är billigare än i USA, där spår kosta US vanligtvis $ 0,99 vardera. Flyte priser börjar från 9 rupier (US $ 0,16) för varje låt nedladdning, medan Nokia Music Store erbjuder obegränsade musikabonnemang men inga enskilda nedladdningar, tillade den.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Över på Indonesien, är låtar från mellan 5000 rupier och 7000 rupier (US $ 0,52 till US $ 0,72) och album mellan 45.000 rupier och 65.000 rupier (US $ 4,69 till US $ 6,77), enligt ett inlägg av Daily Social.

I juni när iTunes Store öppnade, 12 asiatiska länder, inklusive Singapore, Hong Kong, Taiwan och Malaysia, avsaknad av Indien, Indonesien och Kina var anmärkningsvärt.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig