Internet virus stöd lopp forskare

Jim Muirhead och Hugh MacIsaac, ekologer vid University of Windsor i Ontario, har använt nätverksteori för att räkna ut hur ryska taggig vattenloppa kommer att resa genom Kanadas sjöar.

Enligt de två ekologer “teori, sjöarna är besläktad med sammankopplade noder i ett nätverk, med några öppna för infektion av datorvirus – eller, i det här fallet, den taggiga vattenloppa. Spridningen av vattenloppa av båtar och andra farkoster härmar spridning av virus via e-post, teoritillstånd, och kan hjälpa forskarna identifiera vilka sjöar kommer sannolikt att bli infektion nav som loppor kommer att spridas.

Paret tror två viktigaste egenskaperna för snabbt sprida virus kommer att ange de troliga punkter av infektionen från den lilla vattenburna kräftdjur: Utgående trafik är främst till oinfekterade områden och mängden utgående trafik är mycket hög.

De två egenskaper påträffades i en särskild kanadensisk sjö, Muskoka, som tjänade till att infektera 39 andra.

Forskningen publicerades i den brittiska Ecological Society ‘s Journal of Applied Ecology.

Det är inte första gången forskare har vänt sig till en värld av Internet hot för att hjälpa forskningen.

Australiska forskare arbetar för närvarande med Microsofts forskning arm om hur du använder antispam-tekniker, inklusive datautvinning och maskin lärande, för att identifiera de genetiska mönster som ligger till grund för AIDS-viruset.

Jo Best of Silicon.com rapporterade från London.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer