Infor tiltar på Lawson. Kommer Oracle susa?

Förra fredagens oönskad bud på $ 11,25 per aktie för Lawson Software by Golden Capital, riskkapitalbolaget bakom Infor, har satt pladdrande klasserna av, spekulerar att Oracle kommer in i striden. Även om det kanske lite fart från den nuvarande prislapp på $ 1,8 miljarder ser jag inte Oracle är att intresserade men jag ser det som påverkar ERP landskapet.

Enligt ecrmguide

Den föreslagna fusionen skulle kombinera Infors $ 1,2 miljarder ERP affärer med Lawsons $ 360.000.000 ERP företag att gå förbi Sage och bli den tredje största ERP-leverantör, enligt uppgifter från Gartner.

SAP (NYSE: SAP) och Oracle (NASDAQ: ORCL) inneha ett försprång på ERP-marknaden, med en andel 26% och 12%, respektive, enligt 2009 Gartner uppgifter om marknadsandelar som publicerades i april 2010. En Infor-Lawson fusion skulle skapa den tredje största aktör med en andel 7,5%, följt av Sage på 6,8% och Microsoft på 4,2%.

Lawson har haft en djup relation med IBM som går tillbaka många år. Som inte gipp med Oracle, som har stadigt tickar av JD Edwards kunder. Men det finns andra skäl till varför det är osannolikt Oracle kommer att kliva in. Lawson spelar i ett utrymme där Oracle är inte särskilt intresserad, bortsett möjligen från tillverkningsexpertis förde till bordet av Intentia. När du mejsla ut de sannolika kostnadsbesparingar till följd av ett förvärv och faktor i det sannolika värdet av löpande underhåll, då det ser ut priset Infor säger att det kommer att betala är tillräckligt hög. Varför skulle Oracle betala mer om det inte finns utnyttja resten av oss vet inte om?

Bortsett från, blir konkurrensbilden lite mer intressant. Lawson har en anständig detaljhandel företag. UNIT4, som har 25% av den brittiska high street detaljhandelsmarknaden har länge haft ambitionen att expandera i USA. Det har inte varit framgångsrik hittills. Att ta ut en konkurrent, om det är att Infor eller någon annan skapar en möjlighet att Unit4 kunde utnyttja. Vid en kund konferens jag delta i Storbritannien, Unit4 sade att: “En minskning av konkurrens är bra för oss.” Det betyder att medan Lawson gör sitt sinne, kan Unit4 gå efter konton som ett alternativ. Det skulle sannolikt använda argumentet att köpa in Unit4 innebär att köpa in produkter som kommer att fortsätta att utvecklas medan Infor mjölkar Lawson kunder för underhållsintäkter.

Tillfällighet, fick jag ett pressmeddelande från Infor där de rapporterar senaste resultat och signalerade en avsikt att anställa 400 fler utvecklare

Stephan Scholl, vice VD för globala fältverksamhet sa: “Vår licens tillväxt på 17 procent och ökade kontanter rörelsemarginaler på 24 procent visar styrkan i farten vi ser. Stark intäktsutveckling och ökad effektivitet i verksamheten har ökat våra rörelsemarginaler och genererade kassaflöden bortom våra mål för kvartalet. De förbättrade marginaler, tillsammans med ytterligare förbättringar av rörelseeffektivitet, kommer att finansiera ytterligare investeringar i produktutveckling. ”

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Alla är en del av charmen offensiv för att vinna Lawson över? Gissa.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion