Indiens högteknologiska industrin: vi bidra mycket till US ekonomi

En ideell förening som representerar Indiens IT-BPO sektorn släppt en ny undersökning som visar hur mycket landets tech sektorn bidrar till den totala amerikanska ekonomin.

En egennyttiga knep? Utan tvekan. Men om du någonsin undrat omfattningen av USA och Indien tech relation, det finns några trevliga siffror att bläddra.

National Association of Software och tjänsteföretag, eller NASSCOM släppte rapporten för att understryka hur mycket “indiska IT-branschen tror på att bygga långsiktiga partnerskap med Förenta staterna.” Om motivet är av desperation eller beundran är oklar.

Trots några intressanta statistik från rapporten

Och sedan finns det min favorit: “indiska företag har investerat mer än tusentals timmar per år för CSR-aktiviteter och har kunnat röra mer än en halv miljon liv i USA” Vilket är ett kännetecken godkänd sätt att säga att Indien är fortfarande den största call center för amerikanska företag.

Men ändå, om du skär genom ludd verkligheten är att banden mellan Indien och USA är både tillväxande och skärpa som Indien blir en marknad i sin egen rätt, och inte bara USA: s favorit go-to för efter kontorstid kundtjänst. Det är därför vi lanserade Indien IT blogg här på hemsidan, och varför vi förväntar oss att det finns mycket mer affärer teknik åtgärder som kommer från landet.

Foto: Promex

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

280.000 jobb stöds av indiska företag i USA, tack vare förvärv av indiska företag i USA, var procents tillväxt 54 registreras i FY2010, en ökning från 41 procent i FY2009,. $ 15 miljarder US skatter kom från Indien IT-sektorn i den sista fem år. (För att sätta det i perspektiv, det amerikanska finansdepartementet samlat $ 2,4 biljoner 2007 ensam, eller omkring 160 gånger större än om jag gjorde min matte korrekt.) Den amerikanska arbetskraften direkt anställda av den indiska IT-sektorn har fördubblats under de senaste fem åren, till 107,000.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck