iFlix att få on-demand nedladdning and play-tjänst till tillväxtmarknader

Medan iFlix har en tillfällighet liknande namn till on-demand-plattform Netflix har företaget sagt sin avsikt är inte att gå in i on-demand streaming marknaden för att konkurrera med andra, men har satts sin motivering är att skörda frukterna av att hjälpa skära ned på piratkopiering genom att erbjuda on-demand nedladdning och spela upp innehåll till ett överkomligt pris.

I själva verket, iFlix teknikchef Ash Crick överens om att medan namnen mellan iFlix och Netflix kan göra en bra samtalsämne, hävdade han två bolagets tjänster är mer ett komplement snarare än konkurrenter, eftersom det bara finns en 10 procent överlappning i innehåll.

Den huvudsakliga skillnaden, Crick hävdade var att det ger möjlighet att ladda ner och spela – något som han hävdade Netflix har föreslagit det kommer aldrig att göra.

Till exempel i Filippinerna 1,8 miljoner människor har fasta bredband till hemtelefon, och av hundra miljoner människor, är det mindre än två procent av befolkningen … och som representerar utmaningen hur du distribuerar innehåll till 98 miljoner människor som inte har en internet-anslutning alls.

Vi har licensrättigheterna att ladda ner och spela för 95 procent av vårt sortiment. Skillnaden är om det gjordes i Amerika skulle det vara ett praktiskt verktyg … på tillväxtmarknaderna är det en distributionsmekanism eftersom en stor mängd människor skulle kunna betala för teckning av iFlix och inte har en Internet-anslutning.

“De kunde gå till en Wi-Fi-zon, där det finns en hel del i den delen av världen … de kan ladda ner tre eller fyra TV-program och lägga den på en Chromecast ansluta den till TV: n, och hela familj kunde titta på det “, sade han.

Han tillade att när det gäller överkomliga priser, är iFlix service endast $ 2,50 per månad, ungefär en fjärdedel av priset Netflix avgifter för närvarande.

Crick sa för nu dock är huvudfokus att försöka övervinna 90 procent piratkopiering i de tre inledande marknader där iFlix har lanserat – Malaysia, Filippinerna och Thailand – marknader där Netflix för närvarande inte fungerar. Sedan lanseringen för fem månader sedan, har företaget haft 450.000 registreringar.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Vår största konkurrensen inte någon potentiell leverantör som kan komma in i utrymmet, vår är piratkopiering eftersom det är gratis, och gratis är svårt att slå i många fall. Det enda sättet du kan är att ha en överlägsen produkt och inte bara det, det ger folk vad de vill, när de vill och var de vill ha det, och med olika innehåll.

Som vi har sett beteendet i resten av världen, i USA har det varit en stor nedgång i piratkopiering, och i Australien, Stan, Presto, och Netflix har hjälpt minskat piratkopiering med 25 procent. Så det är inget vi har inte sett så det verkar vara en gemensam sak. För oss är det en stor bekräftelse på att de inte har något emot att betala om de får något som de vill.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

En del av bolagets initiala affärsmodell var att kunna leverera vid lanseringen 10.000 timmar värde av innehåll – utan latens frågor. Crick förklarade för att detta ha hänt, beslutade företaget att bygga iFlix helt på Amazon Web Services eftersom “de bryter tjänster ned i komponenter exceptionellt väl” och har tillgång till de “legobitar som du vill använda för att bygga”.

Från september till drygt sex månader hade vi att få upp en hel arbetsdag produkt för förhandsvisning, det är också samtidigt att bygga ett företag. Den produkt som vi ville släppa på den tiden var en vi visste hade att skala till miljontals människor rakt bort, vi kunde inte fluffa runt.

Vår verksamhet bygger på vågen, vi behöver tiotals miljoner människor för att denna verksamhet ska vara hållbar, och det är hur vi har företaget inrättat och avsiktligt så att vi passionerat tror god kvalitet underhållning bör vara tillgänglig för alla till ett överkomligt pris.

Vi måste utnyttja alla möjliga genväg, varje komponent, programvara, mycket folk, och bara behöver för att få det blandning av allt precis rätt för att vi ska göra det framgångsrikt.

Speciellt en av AWS tjänster företaget förlitar sig på för närvarande är Cloudfront för distribution av sina tjänster via innehållsleveransnätverk. Crick sade att just nu är verksamheten undersöker andra alternativ, inklusive att använda sina egna enheter – en metod verksamheten lotsa, eller sätta in några av internetknutpunkter.

iFlix bygger också på Amazon Kinesis och elastisk Sök för att förbättra abonnenternas önskemål genom att samla data i realtid och använda den för att analysera realtidsegenskaper.

Crick sade en majoritet av dessa tjänster som värd från Amazons Singapore datacenter, och en handfull andra tjänster från USA, eftersom de har ännu inte införts på den lokala marknaden. Även om han medgav att bolaget står inför fördröjning frågor som en följd av det, kan det avstått eller godtas om det är känt att bolaget fortfarande kan leverera en funktion som skulle förbättra kundupplevelsen.

“Vi definitivt inte ta den renaste strategi som det måste vara perfekt, det bara måste vara så snabbt som möjligt”, sade han.

Även om det fortfarande tidiga dagar, Crick sade de närmaste planer för bolaget kommer att fortsätta att fokusera på tillväxtmarknader, och potentiellt expandera i Mellanöstern och Afrika.

Upplysningar: Aimee Chanthadavong reste till AWS re: Invent 2015 som gäst på Amazon Web Services.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin