HP: Linux Desktop Company

Jo, det gjorde jag inte se det här. HP VD Leo Apotheker, enligt Bloomberg / Newsweek sade att “var och en av de datorer som levereras av HP kommer att inkludera möjligheten att köra WebOS utöver Microsoft Corp Windows.” Jag visste HP var allvar med webOS, dess Linux-baserade tablett / smartphone operativsystem. Jag visste inte att HP var denna allvarliga.

För år, med undantag för Dell, har de flesta stora PC leverantörer varit mycket tveksamma till att erbjuda Linux-datorn. Detta har varit eftersom de var rädda för att rubba den 800-pound gorilla av desktop operativsystem: Microsoft.

Försäljningen var där. Jag har fått höra från källor både Dell och Canonical att förinstallerade Ubuntu Linux PC-försäljningen enbart har varit i miljoner. Det kanske inte är mycket jämfört med Windows, men med tanke på hur hårt de flesta PC-företag har gjort det till och med handla Linux-drivna datorer, jag tycker det är darn imponerande.

HP var en av de sämre på det sättet. HP var den sista av de stora tillverkare av originalutrustning (OEM) för att stödja skrivbordet Linux. Även efter HP fogade slutligen klubb, företaget gjort det nästan omöjligt att köpa sina SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) datorer. Paradoxalt nog har HP alltid gjort ett enastående arbete med att sälja och stödja Linux-servrar.

HP: s plan verkar vara att använda webOS på alla HP: s PC och bärbara linjer som en inbäddad alternativt operativsystem till Windows. Detta är inte en ny idé. Splashtop, som nyligen gjordes tillgänglig som en installerbar Linux för Windows-användare, har gjort detta i flera år. Idag, under olika namn, hittar du Splashtop Linux på bärbara datorer från Acer, Dell och Lenovo och många andra märken. Faktum är att HP var en av de första att använda Splashtop som inbäddad, instant-on Linux tillbaka 2009.

Oavsett datorns tillverkaren idén är alltid densamma: Ge Windows-användare en riktigt snabb-till-boot och säkert operativsystem som de kan använda för webbläsning. I del, det är vad HP kommer att göra med webOS. Det är mer än det dock. HP vill verkligen webOS att vara mer än bara en oplacerad häst i den nya tabletten operativsystemet världen. I själva verket, med detta drag HP har gjort det klart att vill vara en stationär operativsystem makt.

Om jag var Microsoft Jag skulle vara orolig. Ja, HP endast erbjuda webOS som en inbyggd alternativ till Windows. Men vad händer om det visar sig att användarna inte precis som det, men verkligen gillar det? Vad händer om HP upptäcker efter ett år att dess användare föredrar webOS “enhetlig tablett och desktop utseende och känsla över Windows? Skulle HP sluta betala för de dyra Windows 7 licenser och börja släppa kombinationstablett / bärbara datorer som Lenovo ThinkPad X220 drivs endast av webOS?

Naturligtvis, HP skulle! De skulle vara dårar inte till. Utan skatt Windows, HP kan antingen underskred priserna på deras konkurrens, göra mer vinst på stationära och bärbara datorer “ökänt tunn marginaler, eller, i det bästa av två världar, göra både och. Tack vare den plötsliga ökningen av tabletter, jag tror HP har äntligen kommit över sin rädsla för Microsoft och flyttar till sin egen ta på skrivbordet Linux så fort de kan.

Märk väl, är HP inte ringer webOS en linux desktop, längre än Android leverantörer erkänna att deras smartphones kör Linux. Linux har ett rykte om att vara svårt att använda och lämpar sig endast för tekniker. Men, webOS och Android? De är lätt! Så det är att Linux är smyg gör sin väg till våra tabletter, smartphones, och nu tack vare HP, hela PC och bärbara linjer.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus