Försäkringsbolag avbryter anställda för e-post

Anställda i försäkringsbolaget Royal Sun Alliance är de senaste offren för arbetsplats e tillslag som företaget bekräftar måndag “ett antal” anställda har skjutits upp för allegedly att missbruka Internet.

Rapporter tyder cirka 40 anställda har skjutits upp efter en smutty Bart Simpson bild av misstag skickas till företagsledare. En talesman för Royal Sun Alliance hävdar företaget har en “mycket strikt policy” på Internet och e-postanvändning. En talesman bekräftade att ett antal anställda tros vara i strid med sina anställningsavtal men skulle erbjuda några ytterligare detaljer.

De har skjutits upp medan vi undersöker “, säger han. Talesmannen var inte beredd att uttala sig om huruvida företaget skulle vara permanent förbud mot e-post.

Robin Bynoe, partner på London advokatbyrå Charles Russell, anser arbetsgivarna gör berg av molehills. “Dessa fall verkar fruktansvärt modet just nu – om arbetsgivaren vill bara sparka folk före jul”, säger han. Han tror arbetsgivarna överreagerar, eftersom de “rädda” av Internet. “Hämta porr på jobbet är dum men milt pornografiska skämt som översvämning i dag efter dag jag inte kan se skada”, säger han.

Det är det senaste fallet i en lång rad av påstådda e-post och Internet missbruk.

Förra veckan advokatbyrå Norton Rose befann sig i mitten av några mycket oönskad publicitet efter en anställds personliga e beskriver en sexakt fick fördelade runt om i världen. Den brittiska handelskammaren anser att det inte dröja länge innan arbetsgivare tvingas förbjuda personliga e helt och hållet.

Bynoe tror personlig e-post kommer att leva för att andas en annan dag, påpekade att prejudicerande Halford fall – där en kvinna polis framgångsrikt stämt arbetsgivare för att trycka personliga telefonsamtal – innebär arbetsgivare kan inte förbjuda det. “Artikel åtta av lagen om mänskliga rättigheter påpekar att varje arbetstagare har rätt till personliga telefonsamtal på jobbet och det följer att de också har rätt till personlig e-post”, säger han.

Sökandet efter Claire Swires, flickan i mitten av Norton Rose kön post rad, slutade söndag som helgen tidningarna avslöjade bilder på henne. Hon hade blivit något av en orsak celebre efter hennes svar på ett skämt om oralsex.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Tyck till direkt, och se vad andra har sagt. Klicka på Talkback knappen och gå till webbplatsen News forum.

Låt redaktörerna veta vad du tycker i packsalen. Och läsa andra bokstäver.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig