Sakernas Internet driver global anslutning: Akamai Technologies

Den så kallade sakernas Internet fortsätter att visa tillväxt, och förväntas driva positiv inverkan på Internetanvändning, IP-adress konsumtion, och internettrafik, enligt Akamai Technologies tredje kvartalet 2014 State of the Internet rapport.

“Man behöver bara se till stora antalet anslutna enheten och smarta hem relaterade meddelanden som kom ut från 2015 International CES för att se till att konsumenterna fortsätter att anta och förvänta sig mer från den anslutna teknik och tjänster”, säger David Belson, redaktör för rapportera.

De starka jämfört med samma period år tillväxttrender som illustreras i detta kvartal rapport visar att internet utvecklas och expandera för att möta de ökande kraven från våra alltmer anslutna livsstil.

Rapporten visade att för andra kvartalet i rad, förblev det globala genomsnittet anslutningshastighet över 4Mbps märke, trots en liten nedgång under det tredje kvartalet 2014, att tappa 2,8 procent till 4.5Mbps.

På land för land, var kvartalsförändringar i medelanslutningshastigheter blandas över de bästa länderna, med sex seeing ökar, och de återstående fyra ser nedgångar, men alla de 10 kvar över 10 Mbps “hög bredband” tröskel. Singapore såg största kvartal jämfört med kvartalet tillväxt, med 18 procent, medan den lägsta var i Japan, som var bara upp 0,8 procent jämfört med andra kvartalet. Dessutom såg Irland en tillväxt på 10 procent eller mer jämfört med föregående kvartal.

Globalt sett totalt 84 kvalificerade länder såg medelhastigheten ökar under det tredje kvartalet, med en tillväxttakt som sträcker sig från 52 procent i Madagaskar till 1.9Mbps, ned till endast 0,1 procent i Dominikanska republiken till 1.6Mbps.

Årliga ökningar sågs i 129 kvalificerade länder, med priser som sträcker sig från 150 procent i Jersey, ner till 0,2 procent i Ecuador.

På samma sätt, det globala genomsnittet toppanslutningshastigheten såg en liten nedgång under det tredje kvartalet, sjönk 2,3 procent till 24.8Mbps. Detta delvis bidragit till genom länder bland de 10 som såg genomsnittliga topphastigheter minskar kvartal för kvartal. Till exempel, förlorade Israel 9,9 procent, Rumänien tappade 6,9 ​​procent, och Taiwan minskade med 5,3 procent. Samtidigt hade Hongkong den högsta genomsnittliga toppanslutningshastighet på 84.6Mbps, tätt följt av Singapore, med 83Mbps.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Enligt rapporten, alla topp 10 länder skedde en betydande ökning av medelhastigheten jämfört med föregående år. Uruguay ledde gruppen, med en jämfört med samma period året förändring av 334 procent, medan Luxemburg såg hastigheter mer än fördubblas till 54.4Mbps, upp 130 procent.

I linje med de kvartalsvisa nedgångar i anslutningshastighet, de utnyttjandegraden av den globala hög bredband, vilket definieras som 10 Mbps eller mer, föll 0,5 procent under det tredje kvartalet, indikerade rapport. Till skillnad från tidigare kvartal, där det fanns en stark kvartalstillväxt, den största hoppet var bara 8,4 procent i Sverige.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Om man tittar på jämfört med samma period året förändring, var den globala hög bredbands acceptans 22 procent – lägre än de 65 procent ökar som registrerats i det första och andra kvartalet 2014. Bland de 10 länder, Japan var den enda se en jämfört med samma period föregående år ökade antagandet under 10 procent, medan både Rumänien och Israel såg utnyttjandegraden mer än dubbelt, på 49 procent och 44 procent, respektive.

Den globala bredbands adoption nådde 60 procent, en ökning med 1 procent kvartal under kvartalet. Sydkorea förblev landet med den högsta nivån av bredbands adoption, 96 procent, med Bulgarien strax efter, på 95 procent.

Rapporten visade också att under det tredje kvartalet 2014, över 790 miljoner unika IPv4-adresser från 246 länder anslutna till Akamais Intelligent Platform – 0,3 procent mer än föregående kvartal och 3,9 procent mer än under tredje kvartalet 2013. Akamai sade att även om det anser att det var nästan 800 miljoner IPv4-adresser, är det mer än 1 miljard webbanvändare.

(Akamai)

Om man tittar på de 10 länderna i tredje kvartalet, den unika IP-adressen räknas i USA var oförändrad kvartal för kvartal, ser en vinst på cirka 20.000 adresser. Dessutom, Brasilien, Frankrike, och Ryssland såg också nominella kvartalsökningar unika IPv4-adress räknas, medan de återstående sex länder såg unik IPv4 adress räknas minska något jämfört med andra kvartalet. Femtio åtta procent av länderna såg en fjärdedel jämfört med kvartalet ökning av unika IPv4-adress räknas, med 28 länder växer med 10 procent eller mer.

Akamais rapport har också tittat på global 4K beredskap, identifiera att 52 länder är mest kvalificerade och mest sannolikt att upprätthålla anslutningshastigheter över 15Mbps, som Ultra HD adaptiv bithastighet strömmar kräver normalt bandbredd på mellan 10 Mbps och 20Mbps. Medan ned 2,8 procent kvartal under kvartalet ökade beredskap 32 procent jämfört med året innan. Sydkorea förblev landet med den högsta nivån av 4K beredskap, med två tredjedelar av dess kopplingar till Akamai vid eller över 15Mbps.

Dessutom visade rapporten att Sydkorea fortsätter att ha den högsta genomsnittliga mobilanslutningshastighet, växer från 15.2Mbps till 18.2Mbps under det tredje kvartalet. Avslutande inte alltför långt efter var Slovakien, med en genomsnittlig mobilanslutning hastighet 10.9Mbps. Iran hade det lägsta genomsnittliga mobilanslutningshastighet på 0.9Mbps, och var den enda kvalificerade landet med en medelhastighet under 1Mbps.

Rapporten undersökte också andelen anslutningar till Akamai från mobila nätoperatörer på bredbandshastigheter på mer än 4Mbps. Under det tredje kvartalet flyttade Sverige före Danmark för toppositionen på en acceptans av 94 procent, medan Iran, Paraguay, Kroatien, och Vietnam hade alla mobilt bredband utnyttjandegraden under en procent under det tredje kvartalet.

Akamai observerade också attacktrafik som härrör från käll IP-adresser i 201 länder. Under det tredje kvartalet 2014, förblev Kina topp källa, växer för att nå 49 procent av observerad trafik, nästan tre gånger mer än USA, som var på andra plats. USA såg observerade trafik växa med cirka 25 procent kvartal under kvartalet. Akamai sade att Kina och USA var de enda två länderna att härröra mer än 10 procent av observerade globala attacktrafiken.

Samtidigt, medan Indonesien var näst Kina förra kvartalet, var det enda landet i tredje kvartalet att se observerade trafik nedgång från 15 procent till 1,9 procent.

Akamai betonade att den totala koncentrationen av observerade attacktrafiken minskade något under det tredje kvartalet, med de 10 länder som härrör 82 procent av observerade attacker, ner för 84 procent förra kvartalet. Dessutom 64 procent av attacktrafiken härstammar från Asien-Stillahavsområdet, vilket var en minskning från 70 procent förra kvartalet.

Sektorer som såg ett ökande antal rapporterade attacker målgrupp var i företaget och media och underhållnings vertikaler, medan kunder inom högteknologiska, handel och den offentliga sektorn vertikaler rapporterade färre attacker.

Dessutom, Akamai sade tredje kvartalet såg uppkomsten av säkerhetsproblem, matchar tillväxten av nya distribuerade denial-of-service (DDoS) attacker och angrepp riktar platser i samband med länder som deltog i VM.

(Akamai)

Akamai sade dess kunder rapporterade 270 DDoS attacker för andra kvartalet i rad. Sammantaget innebär det en minskning med 4,5 procent i attacker sedan början av 2014, och en 4 procent minskning jämfört med tredje kvartalet 2013. Men antalet attacker i Asien-Stillahavsregionen ökade med 25 procent från föregående kvartal till 84. i motsats till detta, antalet attacker minskat i både Amerika, med 142 attacker, och i Europa, Mellanöstern och Afrika, med 44 attacker.

“Som sakernas Internet börjar spela en allt viktigare roll i våra dagliga liv, leverantörerna av dessa” saker “och tillhörande tjänster måste se till att deras enheter, protokoll och API: er är säkra, med mål att upprätthålla integritet av den tillhörande data samt att se till att kommunikation (inklusive kommando / styrmeddelanden och data avgas) inte kan manipuleras eller injiceras av obehöriga tredje parter “Belson varnade.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer