Pass i molnet? Vad skulle kunna gå fel?

Det underbara med molnet är, eller åtminstone var, att det är magi. För fem år sedan, bara att säga att du gjorde något i molnet gjorde det låter som du var från framtiden. Vem behöver tekniska detaljer, eller hur? Bara påskynda din resa till molnet!

Cloud magi fungerar inte längre, dock. Vi har lärt oss att moln magi är egentligen bara webbtjänster under ett annat namn, och att molnet är bara andra människors datorer, någonstans … sluta ställa frågor till mig.

Det finns egentligen inte något moln magi alls. Vi måste fortfarande göra samma gamla beslut om tillit, säkerhet och riskhantering, bara med en annan teknisk arkitektur. Och en annan faktureringsperiod.

Utom politiker.

Cloud magi fungerar fortfarande för politiker, vilket framgår av torsdagens nyhet att Australien överväger att sätta pass i molnet.

Under ett moln pass, skulle en resenärens identitet och biometriska data lagras i ett moln, så att passagerarna inte längre skulle behöva bära sina pass och riskerar att få dem förlorade eller stulna “, rapporterade Sydney Morning Herald Latika Bourke i en berättelse märkt” EXKLUSIV “.

Idén om moln pass är resultatet av en hipster-style-hackathon hölls på utrikesdepartementet, som kulminerade i en X-Factor stil audition innan sekreteraren Peter Varghese, utrikesminister Julie Bishop, biträdande minister Steve Ciobo och Chris ven från Världsbanken.

Jag är inte helt säker på varför den här historien är exklusiv, eftersom den allmänna ordningen nyhetssajt Mandarin rapporterade på moln pass tillbaka i juni. Jag antar att det är därför Sydney Morning Herald var lite vag om när hipster-style-hackathon faktiskt hände.

Endast två saker verkar ha hänt med molnet pass idé i de mellanliggande fyra månader.

En har moln pass flyttat från hackathon tankebubbla, till Australien och Nya Zeeland vara “i diskussionerna om testar” idén. Vad det innebär rent konkret är någons gissning.

Två, utrikesminister Bishop har börjat prata upp idén. “Vi tror att det kommer att gå globalt,” hon rapporteras som säger. När man tänker på det, är det inte så illa för ett passystem.

En annan icke-dåligt för ett passystem är säkerhet, så det är bra att se säkerhet nämns. Problemet är, ett omnämnande är allt det blir.

“Ms Bishop erkände fanns säkerhetskrav som skulle behöva uppfyllas för att lagra biometriska kännetecken i molnet”, den SMH rapporter.

När biskop senare ifrågasatts av reportrar, förstärkt hon säkerhetsmeddelandet med några mer vaga uttalanden. Hon vattnade också ned hennes entusiasm för moln pass.

“Vi är i diskussioner med Nya Zeeland och om vi kan införa de tillämpliga kraven, inklusive säkerhet, då är det något som vi skulle vilja prov och genomföra” Biskop rapporteras av SBS News / AAP som sagt .

Australien är stolt över att ha en av de mest säkra pass i världen, men genom att omfamna och utnyttja ny teknik, kan vi kunna göra bättre.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Australier skulle vara säker på att “absolut säkerhet”, uppenbarligen – ord som mycket väl kan komma tillbaka för att hemsöka utrikesministern – och det passlösa resor kan hända “en dag”.

Plötsligt allt är en lite mindre bestämd än SMH: s “Exclusive”.

Politiska hackathon är Contiki turer i policyutveckling. Oavsett om det är 11 länder i 15 dagar, eller 10 politiska idéer på en rolig lördag, det finns ingen djup till det – ingen verklig förståelse för ett samhälle, eller sociala frågor, eller vad som helst, egentligen. Det är bara högt, uppumpade ytlighet, med den resulterande röran kvar för någon annan att städa upp.

“Ministern spruiked idén [moln pass] som en del av Turnbull regeringens innovations push” att AAP rapporten. Ja. Ja, det gjorde hon.

yrkesverksamma informationssäkerhet har berätta för år som säkerhet är inte något du lägger som en eftertanke, men något du måste tänka som en integrerad del av ditt system design från allra första början.

Men utrikesminister Julie Bishop tycks föredra att hoppa allt detta. Hon föredrar att tillkännage en förändring till passystemet – en viktig del av “gränssäkerheten”, minns – som en del av Turnbull regeringens vi-är-hip-med-the-tech spinn, och lämna säkerhet som något för någon annan att ta itu med senare.

Tack, minister Julie “Contiki ‘Bishop. Tack så mycket.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin