Oracle rullar ut Commerce Cloud för e-handlare

Oracle på måndagen höjt sina ansträngningar för att locka kunder i e-handelssektorn, debuterar en ny nisch molnet som en del av sin kundupplevelsen (CX) applikationsportfölj.

Inriktning online-handlare, Oracle Commerce Cloud erbjuder tjänster man förväntar sig av en e-handel verktyg, såsom ett skyltfönster byggare, en rekommendationer motor, och verktyg för kampanjer, rapportering, betalningar, mallar och SEO.

SaaS plattformen ursprungligen pre-släpptes tidigare i år, men Oracle är nu driver tjänsten som en nyckelfaktor för den övergripande CX portfölj.

“Commerce Cloud … hjälper till att säkerställa online-företag inte längre behöver oroa sig för att distribuera kod, uppgradering och hantera dag till dag infrastruktur” Ken Volpe, SVP för produktutveckling för Oracle, sade i ett uttalande.

Oracle verkligen spelar upp Commerce Cloud användarvänlighet. Mjukvarujättens nämnda grundläggande front-end kodning färdigheter är allt som krävs för att arbeta med plattformen. För utvecklare, Oracle sade Commerce Cloud API-första arkitekturen gör att plattformen kan enkelt utökas baserat på affärsbehov.

Med tanke på hur trångt e-handel IT utrymme har blivit, Oracle behöver så många differentiators som det kan få. Startups som Bigcommerce och Shopify har snabbt frammarsch, försöker pracka en innovationstakt och driftsättning som övertrumfar många av de äldre leverantörer.

Men Oracle har vissa fasta vapen i sin moln arsenal som kan hjälpa Commerce Cloud imponerande. Plattformen är byggd på Oracle Public Cloud, och förutom att utnyttja Oracles massiv infrastruktur, kan Commerce Cloud användare även utnyttja andra Oracle CX applikationer, såsom marknadsföring, sociala och försäljnings moln.

Mer

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Oracle lägger dussintals nya molnplattform, infrastrukturtjänster, Oracle sveper integrerade system marknadsandel, VCE och Cisco standouts: IDC, Tyvärr Google, kommer Högsta domstolen inte tilltalar det massiva orakel fall

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard