Öppna Container Projekt: Hur moln jättar går samman mot inlåsning och fragmentering

Docker VD Ben Golub: Låt oss inte argumentera om bredden på järnvägsspåren längre, Docker.

Från Amazon till VMware, via Docker, Google, Microsoft och Red Hat, mer än 20 av de största namnen inom teknik har staplade bakom en ny stor ideellt initiativ för att upprätta container standarder och specifikationer.

Open Container Project, skapas under överinseende av Linux Foundation, syftar till att införa grundläggande runtime och formatstandarder som kommer att främja den nuvarande höga nivåer av innovation i behållare, och samtidigt skydda användare mot inlåsning och fragmentering av marknaden.

Som ett första steg har Docker donerat koden för sin programvara container format och runtime, tillsammans med tillhörande specifikationer, till projektet. Offentliggjordes i december, App Container spec – känd som APPC – initiativ, inklusive grundarna CoreOS är också ansluta den nya koalitionen.

“Det har varit en hel del aktivitet runt Docker och behållaren utrymme i allmänhet, och vi och andra i branschen känner att det är dags att definiera lådan lite mer exakt, så att vi sluta tjafsa om formen på lådan – och där krokarna och hål går – och kan börja fokusera på innovation på högre nivåer “, säger Docker VD Ben Golub.

Den kompletta listan över Open Container Project tecknarna består av: Amazon Web Services, Apcera, Cisco, CoreOS, Docker, EMC, Fujitsu, Goldman Sachs, Google, HP, Huawei, IBM, Intel, Joyent, Linux Foundation, mesosfären, Microsoft, Pivotal , Rancher Labs, Red Hat och VMware.

Docker är den mest populära tekniken för att automatisera skapandet och distribution av program i behållare – en lättare vikt form av virtualisering. Tanken är att befria utvecklare från mjukvara och infrastruktur beroenden, minska kostnaderna och skapa effektivitet i processen.

“Docker är så allestädes närvarande och en sådan de facto-standard, att vi börjar med donationen av Docker container format och Docker container runtime”, säger Golub.

“Vi donera koden till denna organisation. Det är en ganska minimal uppsättning av kod som är redo för alla att sammanfalla runt. Vi försöker inte att definiera en stor stack ovanpå det. Nittio procent av vad Docker gör är utanför . detta Men alla sa: “Hej, vi vill komma på samma sida och vi vill börja med det som är det mest utbredda – och det är Docker ‘.”

Öppen källkod container plattform Docker fortsätter att bredda sitt överklagande bortom världen av utvecklare genom att lägga till nya funktioner i version 1.6 för driftpersonal.

Open Container Project sade den snabba spridningen av projekt container utveckling och verktyg har skapat drivkraft för det nya initiativet.

Enligt Docker, mer än tre miljoner utvecklare använder Docker, skapa cirka 140.000 Docker-baserade program som har laddats ner över 500 miljoner gånger.

“Folk har hoppat i behållare på ett bra sätt och det sista man vill är att ha grunden för det splittrade. Men naturligtvis, om vi kommer att komma överens om en standardcontainer, då kan inte riktigt ägas av någon “sade Golub.

Behållare och deras roll i Software Defined Data Center, utvecklare gillar vad de ser med container-teknik, hittills,? Ett stort steg framåt i behållaren standardisering

“Så jag tror att vi har gjort det på rätt sätt. Vi har låta marknaden välja först vad deras de facto val. Nu vill vi se till att, som säljare och som användare och som företag, vi alla band tillsammans säg, “Låt oss göra detta vad vi kommer överens om. Låt oss inte argumentera om bredden på järnvägsspåren längre. Låt oss ägna vår tid på att oroa hur man bygger snabbare tåg”. ”

Open Container Project kommer att ha tre nivåer av aktivitet. Den första kommer att vara tekniskt ledarskap, bestående av ledarna för libcontainers projekt som donerats av Docker, tillsammans med två experter från APPC – en från Red Hat och ett från CoreOS.

En neutral teknik tillsyn ombord, bestående av utövare snarare än säljare, kommer att införas för att säkerställa det tekniska teamet arbetar på ett oberoende och opartisk sätt.

På den översta nivån är Linux Foundation själv, som kommer att behandla frågor som varumärken och förvaltare tillsyn.

Docker certifieringsprogram ögon långsiktiga partnerskap, Red Hat Software samlingar 2 anländer för moln och container utvecklare, Google fortfarande stöder Docker, New Relic tillägger Docker övervakning, går CloudFoundry Foundation, Google, Red Hat och VMware meddela CoreOS container stöd, Google och mesosphere arbete Docker kluster manager Kubernetes lönar sig, Docker fartyg 1.6 med en snabbare register och mer för systemadministratörer, Docker hack upp $ 95m finansiering boost att lägga till fler utvecklare förmåga, Docker rullar i Kitematic som den träffar container förvärv spår igen

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Mer om Docker och behållare

Med Microsoft kastar sin tyngd bakom Docker containrar, mannen som startade projektet, Docker CTO Solomon Hykes, stavar ut budskapet bakom Windows flytta.

Open Container Project sa att det kommer att hantera övergången av Docker teknik från en insider standard i en öppen industristandard.

Den Docker projektet kommer att fortsätta att upprätthålla Docker klienten, alla plattform verktyg, och alla Docker orkestrering funktioner inbyggda ovanpå de donerade teknik. Andra projekt och företag kommer också att kunna bygga teknik på format och runtime det nya initiativet är.

Med en stadga för att upprätta en uppsättning gemensamma, miniminormer runt container teknik, säger att projektet kommer att säkerställa dess bildformat är bakåtkompatibel med de Docker och APPC, och kommer att omfatta insatser för att harmonisera med andra containerprojekt i samhället.

Det nya initiativet kommer att bygga på tre vägledande principer: standarder kommer inte bindas till högre nivå konstruktioner, såsom en viss kund eller orkestrering stack, de kommer inte att tätt förknippad med en viss kommersiell leverantör eller projekt, och de kommer att vara bärbar över ett brett utbud av operativsystem, hårdvara, CPU-arkitekturer och publika moln.

Liksom bakåtkompatibilitet, minimalism och öppenhet, kärnvärden för den öppna behållaren Project består av säkerhet, bärbarhet och kombinerbarhet.

De som deltar i projektet förväntar sig att inrättas inom tre månader, tillsammans med offentliggörandet av ett utkast till specifikation baserad på tekniken som donerats av Docker.

“Vad vi har gjort är att vi har alla som har samband med detta att underteckna en avsiktsförklaring, som beskriver grunderna, riktlinjer, vad vi alla försöker göra. Eftersom vi kommer att forma detta under överinseende av Linux Foundation, en hel del av den tunga lyft att inrätta och styrningen har redan gjorts “, säger Golub.

“Vi förväntar oss att inom några veckor alla slutliga juridiska arbetet kommer att ha gjort och vi kan startade officiellt. Men under tiden vi lanserar webbplats med koden redan finns där. Som vanligt gör utvecklarna inte vänta för advokater. ”

Golub sade inrättandet av den öppna behållaren Project kommer att ha liten inverkan på Docker dag-till-dag aktiviteter utanför ägandet av kärnelementen som bor i en annan organisation.

“För oss har vi alltid trott att den bästa koden är sammansättnings och du inte bygga en stor monolitiskt block. Istället har du små bitar som gör sitt jobb väl och som kan arbeta självständigt”, sade han.

Så tar vi en viktig men liten bit av vad Docker är och säga: ‘Detta är redo att specificeras och härdas och inte förändrats så mycket, så att resten av vad vi arbetar på kan innovera snabbare “.

“Vad detta betyder också att vi kan gå till det stora antalet användare som vi har, både kommersiella och öppen källkod, och säga,” Oroa dig inte längre. Du kan hoppa in med hjälp av Docker eller något annat verktyg utan oroande att du ‘re låst i någon leverantör, inklusive Docker’. ”

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin