OKI C7200dn Review

LED utskrift är inte ny, och inte heller är den enda pass färg LED-skrivare, både OKI och Lexmark ha släppt tidigare produkter i denna kategori. Vad den nya C7200 sortimentet ger snabbare genomströmning – upp till 12 sidor per minut (ppm) i färg och 20 sidor per minut i svartvitt – och förbättrad bildkvalitet, tillsammans med en utmärkt uppsättning funktioner och bra nätverk hanterbarhet.

Samt ordna sina cyan, magenta, gult och svart LED bildenheter i kö för att ta emot en enda pass utskrift, som till sin natur är snabbare än fyra passmetoden som används av skrymmande färglaserteknik, har OKI utrustat styrenhet med en snabb processor och gott om minne. 400MHz PowerPC 750 stöds av 128 MB RAM-minne i C7200dn modellen och skrivarens moderkort har fyra DIMM-platser, vilket gör den totala minnes komplement till utökas till 1 GB,. Moderkortet i C7200dn rymmer också en 5 GB hårddisk, för formulär och makro hantering och flexibel hantering jobb, och en 10 / 100Base-TX nätverkskort som stödjer ett bra utbud av protokoll. Även medföljer C7200dn är en duplexenhet för dubbelsidiga utskrifter.

Användningen av separata tonerkassetter och framkallningsenhet i C7200dn LED motor hjälper till att hålla driftskostnaderna nere. Utvecklaren enheterna är klassade för 30.000 sidor vardera och kostar £ 120 (exkl. Moms) för att ersätta, medan 10.000 sidor tonerkassetter kostar £ 109 (exkl. Moms) för varje färg och £ 46 (ex. Moms) för den svarta. Vid fem procent toner täckning per färg per sida, dessa siffror motsvara en konkurrenskraftig 5,33 pence per färgsida och 0.86p per svartvitt sidan.

Papper input och output hanteras av en 530-sida pappersmagasin, ett 100-arks kombimagasin, en 500-ark med texten nedåt urtag upptill och en 100-arks sidan uppåt fack baktill. Om genomströmningen är särskilt hög, kan ytterligare två 530-arks pappersmagasin tillsättas, till en kostnad av £ 269 (exkl. Moms) vardera. Pappersformat från A4 ner till A6 stöds, i vikter från 60 till 200gsm, liksom en rad kuvertformat.

OKI största claim to fame med C7200dn är dess utskriftshastigheten – 12 sidor i färg och 20 sidor per minut i svartvitt. Vi ut en 40-sidig färgaffärsdokument som innehåller en blandning av text, diagram och grafik flera gånger, och återvände en imponerande medelhastighet på 10.2ppm vid maximal 600 av 1,200dpi upplösning. Mono hastigheter var liknande nära rating, och utskriftshastigheter enligt de medföljande PCL 5C och Postscript Level 3 förare visade liknande.

Utskriftskvaliteten är också bra – och säkerligen en förbättring av vissa tidigare LED-produkter: text är väldefinierad och lämpligt svart, medan fotografiska bilder visar inga uppenbara artefakter som ränder eller moiré mönstring. Även om det finns gott om utrymme för att justera färgbalans både i drivrutinen och via frontpanelen, bör dessa förfaranden inte vara nödvändigt för affärsdokument som kommer att ge den här skrivaren största arbetsbelastning. Nätverkshanteringen sköts av en OKI verktyg som heter Admin Manager, som kommer att upptäcka och tilldela nätverksservrar och tillåta fjärrkonfiguration och övervakning.

OKI: s C7200dn levererar god fart, utskriftskvalitet, pappershantering och nätverksanslutning till ett pris som skulle ha skrattat ut ur domstolen för några år sedan. Även idag är det bra valuta för pengarna, och väl värda ett seriöst övervägande av IT-chefer som söker en generell färgskrivare för arbetsgrupper eller små avdelningar.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator