MySQL 5.6 Skickas i början av 2013

MySQL 5.6 kommer inte att levereras i tid för semester, men användarna kan förvänta sig det i början av nästa år, en ledn sade i dag.

Under en webcast på den kommande MySQL uppgradering, MySQL produkt bly Rob Young identifierat en rad prestanda och tillgänglighet förbättringar inom den närmaste 5,6 release och antydde på några andra nya funktioner upcoming 2013.

Release Candidate gjordes tillgängliga i september.

“5,6 närmar sig snabbt allmän tillgänglighet frisättning och en produkt färdig frigör [kommer] i början av 2013,” Young sade i slutet av sin timslånga webbsändning idag.

“Utöver detta” Oracle arbetar med många nya funktioner och förbättringar – såsom en jackbara gränssnitt och fler NoSQL alternativ – som gör MySQL ett idealiskt val för webb, molnbaserade och inbäddade användningsfall, antingen på plats eller värd , han sa.

Oracle förenklar architeture och försöker ta bort mer operativsystem och filsystem “artefakter”, tillade han.

MySQL kommer även fortsättningsvis att erbjudas som öppen källkod under GPL, sade han. Oracle erbjuder en gratis Community Edition och en stöds kommersiell utgåva.

Nyheten kommer bara, dagar efter, rivaler som täcker en gaffel av MySQL kallas mariadb bildade en stiftelse för att formellt utmana Oracles MySQL. Mariadb lanserades av grundaren av MySQL, Monty Widenius, efter Sun köpte MySQL för $ 1 miljard dollar i 2008.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip