Myo rörelsekontroll armband förstärker protes arm

Thalmic Labs har släppt bilder avslöjar hur företagets Myo armband används i protes forskning.

Vid Johns Hopkins Applied Physics Laboratory i USA, teamet bakom Myo – ett armband som känner igen gester för att styra en mängd olika enheter – arbetar nu med forskare på sätt att integrera armbandet i protetik industrin.

Den Myo armband läser elektromyografi pulser (EMC) som orsakas av skelettmuskulaturen. Om du väljer att svänga din hand till vänster eller höger, till exempel, musklerna i armen flex för att slutföra flytten. Armbandet läser sedan dessa rörelser, anar avsikten hos användaren, och agerar i tur och ordning.

När webbplatsen försökte ut Myo armband förra året, fann vi att det fanns en stor potential gömda i den bärbara enheten. Armbandet är chunky och inte nödvändigtvis bekväm att bära under längre tidsperioder, och åtminstone, för tillfället, passar manliga bärare eller de med större muskler bättre.

Dock är $ 199 armband lätt att använda och ställa in för att styra enheter inklusive datorer, musikbibliotek och presentationer.

Vid tidpunkten för översynen webbplatsen fann att rörelsekontroll elementet behöver förbättras, och vi väntar på att höra från teamet om huruvida gestigenkänning har genomgått någon förbättring sedan november 2015.

Men detta betyder inte att armbandet inte har dess användningsområden – som experiment i protetik sfären kan bevisa.

: Myo rörelsekontroll Armband: Helautomatisk kontroll för dina enheter

I videon nedan, Johnny Matheny, som förlorade sin underarm på grund av cancer i 2008, experimenterar med Myo armband för att styra sin protes arm. Patienten bär två av enheterna på hans överarm, som läser EMC signaler från den konstgjorda armen – kopplade direkt till hans skelett – och sänder dessa signaler till en väntande dator.

Datorn analyserar sedan dessa signaler och försöker bestämma vilken rörelse han försöker göra, innan du skickar analysen tillbaka till protesarmen.

Användningen av externa wearables i styra dagens mer avancerade proteser är intressant. Även om användningen av Myo, i det här fallet, är inte perfekt – som en närliggande dator måste göra beräkningarna – ytterligare forskning skulle kunna kringgå dessa frågor.

Wearables har sin plats i konsumentindustrin tack vare fitness trackers och smarta klockor, men tillämpningen av bärbara teknik inom områden som proteser har outnyttjad potential.

Under tiden verkar Matheny glad med forskning, säger i videon att armen är den mest “unika” arm han någonsin slitna, med “möjlighet att göra något som din naturliga hand, handled, armbåge, skuldra kan göra.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Stephen Lake, grundare och VD för Thalmic Labs kommenterade

webbplatsen har nått ut till Thalmic Labs med frågor och kommer att uppdatera om vi hör tillbaka.

Läs vidare: Top Picks

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Port Fail VPN säkerhetsbrist utsätter din verkliga IP-adress, återförsäljare slog Volkswagen med grupptalan över skandal utsläpp, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, ditt företag har drabbats av dataintrång. Nu vad;? 10 saker som du inte visste om den mörka webben

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang