iOS 6.1 bugg kan vem som helst gå förbi iPhone låsskärmen

A, säkerhetsproblem, med iOS 6.1 skulle kunna tillåta någon att kringgå låsskärmen på en enhet som kör operativsystemet och komma åt data på telefonen.

Spekulationer om nästa iteration av iPhone har redan börjat – men hur många gånger kan Apple uppfinna sin klassiska luren?

Frågan kan vem som helst som känner till knep för att låsa upp en telefon och tillgång samtalsloggar, kontakter, favoritkontakter, ringa samtal och även få tillgång till bilder på enheten genom att försöka lägga till en bild till en kontakt.

Frågan avslöjades av YouTube-användaren videosdebarraquito och innebär snabbt göra och avbryta ett nödsamtal och hålla ned strömknappen.

IOS 6.1 operativsystem har drabbats av ett antal buggar inklusive överdriven skogsavverkning frågor när, ansluten till en Exchange-server. Den hade också problem med 3G som leder UK operatören Vodafone att råda sina kunder att inte uppdatera sina telefoner tills problemet hade rättats till.

En senare uppdatering till iOS 6.1.1 ledde Vodafone att berätta för kunderna att gå vidare och uppdatera. Det är inte heller första gången som en Apple uppdatering har lämnat telefoner sårbara – iOS 4.1 hade en mycket liknande problem som låter någon förbi låsskärmen.

Apple hade inte svarat på en begäran om kommentar vid tidpunkten för offentliggörandet.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig