Hur Openstack Project Navigator syftar till att styra användarnas moln val

Openstack hoppas projekt Navigator hjälper vettigt av de olika projekt genom att erbjuda potentiella användare information som hämtats från ett antal källor,. Shutterstock, att hjälpa användare att väga upp alternativ när man utformar och konfigurera sina moln, lyfter Openstack Foundation idag locket på ett nytt online-verktyg står kommer att hjälpa den processen.

Syftet med Openstack Project Navigator är att göra det möjligt för företag att förstå de olika komponent projekt, ger information om frågor som programvarans mognadsnivå, kvaliteten på dokumentation, och i vilken utsträckning som det antas.

Den Openstack projekt med öppen källkod startades 2010 av Rackspace och NASA för att skapa komponenter för att bygga offentliga och privata moln på standard hårdvara.

Det är nu backas upp av mer än 200 leverantörer, däribland Cisco, Dell, HP, IBM, Intel, Oracle, Red Hat och VMware, med en stor utvecklare arbetar på en rad löst kopplade projekt.

Kilo stora tema att göra populär öppen källkod molnplattform Openstack enklare att använda fortsätter med nya funktioner i Liberty release – men det finns också ett fokus på skalning.

“Vi har över två dussin olika tjänster nu att du kan sätta i produktion baserat på olika Openstack projekt Det finns ett litet antal projekt som varje moln använder, eller tjänster som varje moln ger -. Så beräkna, lagring, nätverk typer av grundläggande infrastruktur -Som-a-service bitar “, säger Openstack Foundation chief Operating officer Mark Collier.

“Men det finns en hel del projekt som ger dig tilläggstjänster. Som om du gör stora uppgifter, kanske du vill använda projektet Sahara. Om du inte, kommer du inte. Om du vill automatisera databaser kan du titta på gruva. ​​det är bra att ha alternativ men det kan vara överväldigande. ”

Openstack hoppas projekt Navigator hjälper vettigt av de olika projekt genom att erbjuda potentiella användare information som hämtats från ett antal källor.

“Att vara en open source-projekt, det ögonblick den första idén föreslås, är det ingen hemlighet. Användarna kan ta reda på om projekt när de är mycket tidigt, men de kanske inte vet hur mogna de är eller att de inte vet när är det rätt tid att sätta något i produktion “, säger Collier.

Openstack Foundation Chief Operating Officer Mark Collier: Det är bra att ha alternativ men det kan vara överväldigande, Openstack / Noah Berger.

“Så vi har samlat en hel del data – metadata om man så vill – om dessa projekt, som hur stor spridning de är, hur gamla de är, hur bra dokumentation Det finns en massa olika kriterier Vi sätta detta.. allt på vår webbplats till ett område där du kan göra ett mer välgrundat beslut när man utformar din moln. ”

Collier sade Openstack Foundation har information kan det felaktigt antar är allmänt känt.

“Men vi kan inte flyga överallt och prata med alla det är mer förnuftigt att destillera det ner och göra det lättsmält nätet Det aggregat också information från användarundersökningar som vi gör under hela året, data från den tekniska kommittén -.. En hel del analys av som går in i projektet Navigator. ”

Verktygets främsta mål är att sätta fakta framför människor på ett lättsmält sätt så att de kan göra mer välgrundade beslut.

Det är interaktivt. Det finns några olika delar av webbplatsen. Vi försöker att utbilda folk på den här idén att det finns en grundläggande uppsättning tjänster som du förmodligen kommer att vilja något moln. Då en hel lista med saker som är frivillig “, sade han.” Sedan kan du peka, klicka och designa din molnbaserade på dessa projekt.

Mer om moln och Openstack

AWS Q3 intäkter upp 78 procent till $ 2,08 miljoner, Microsoft, Dell laget upp för ny standard “moln i en låda” system, Cloud skift sporrar företag tech fusioner som kunder drabbades paus, Openstack är Liberty är ute, men vad som finns i den nya versionen ?; SAP: s Cloud för Analytics går in trångt område, Intel sätter teknik och finansiella muskler bakom Openstack med $ 100m Mirantis finansiering boost, Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare, Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform 7 anländer, CoreOS och Mirantis länk upp för att sätta Kubernetes distro Tectonic på Openstack

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Avsnittet om prov konfigurationer bygger på faktiska data från Datas s brukarundersökningar.

“Vi kan se att de flesta människor som kör gruva för databas-as-a-service även köra dessa andra sex eller sju projekt eller vad uppgifterna kan vara. Om du har att databasanvändningsfall, kan du se hur de flesta människor har löst det i termer av recepten, så att säga, av Openstack komponenter “, säger Collier.

“Det är verkligen datadrivna, så vi är inte riktigt göra en bedömning. Det är mer bara en återspegling av där marknaden är. Folk kommer att vilja börja där. Många gånger, kommer användarna att börja med en liten uppsättning av tjänster när de gör en proof of concept eller när de först komma igång och sedan kommer de att lager i andra tjänster senare. ”

Openstack vill replikera på nätet några av de fördelar som ansikte mot ansikte möten kommer från, säg, en operatörernas möta upp.

“I verkliga livet de uppfyller människor från Comcast eller människor från en annan stor användare, och de lär av varandra. Det är verkligen effektiv personligen men vi kan också göra det på nätet. Så de uppgifter som de ger när de berättar vad de ‘re kör är ett sätt att dela sina bästa praxis. Vi utsätter det tillbaka genom denna typ av verktyg “, sade han.

De allmänna konfigurationer som Project Navigator visar inte avser någon specifik företag. Dock kommer de sidor länkar till relevanta fall där sådana finns.

“Det är bara,” Hej, märkte vi att du är intresserad av den här typen av användningsfall. Vi har dessa tre användare att göra något. Du kan läsa om vad de exakt gör om du klickar här. Det är mer av en tvär länkning av tillhörande information, i motsats till en 1-1 “, säger Collier.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin