Huawei redskap upptäckt, bort från den amerikanska kärnkrafts lab

Los Alamos National Laboratory i New Mexico, en av de bästa kärnvapen Labs i USA har tagit bort Huawei växlar över säkerhets bekymmer, enligt ett dokument som erhållits genom Reuters.

Reuters citerade ett brev daterat 5 november notera att labbet ersatt redskap som med H3C Technologies, ett kinesiskt företag som brukade vara ett joint venture mellan Huawei och 3Com.

Nyheten kommer några månader efter Huawei vaskades av lagstiftare som ett hot mot säkerheten. Huawei har sagt att det är utpekad. Amerikanska lagstiftare hävdar att Huaweis band till den kinesiska regeringen och militären är oroande.

Reuters noteras

Upptäckten väcker frågor om upphandlingspraxis i US avdelningar som ansvarar för den nationella säkerheten. Den amerikanska regeringen och kongressen har uttryckt oro Huawei och dess påstådda band till den kinesiska militären och regeringen.

Frågan är dock att 3Com förvärvades av HP under 2010. Huawei joint venture med 3Com kan ha inkluderats i korsförsäljningsförfarande företag standard. Los Alamos “CIO upptäckte att H3C anordningar hade börjat installeras. Huawei sålde sin andel i H3C till 3Com 2007.

Nedre raden: Jag är inte säker på att det är värt att få avvecklas om vad som verkar ett litet antal H3C enheter tydligen upphandlas innan ett hus Intelligence kommitté rapport sprängning Huawei. Los Alamos bort växel och gick vidare.

Huaweis William Plummer, vice vd för yttre förbindelser, svarat på Reuters rapport och sade

Kvalitet, integritet och säkerhet av Huaweis redskap är världs beprövad – 150 marknader över 500 operatörskunder, 45 av världens topp 50, inklusive rikstäckande bärare i så gott som alla OECD-land, Trots en hel del politisk och konkurrens rök. och speglar i USA under de senaste åren, har det aldrig funnits en dugg av bevis på att Huawei växel är mindre säker än konkurrenterna.

Mer

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Huawei anklagas för att leverera HP utrustning till Iran, Huawei och ZTE kan utgöra säkerhet och affärs hot mot Europa, säger EU-rapport, Huawei: Vi har blivit orättvist utpekad, Huawei, ZTE förnekar amerikanska avgifter, Hus lagstiftare övertygad, Can Huawei knäcka USA datacenter marknaden?

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden