HP: s Earth Insights distribuerar stora uppgifter tech mot miljöhoten

HP har vänt Vertica stora datateknik till uppgift att hjälpa ekologer upptäcka risker för hotade arter.

Företaget meddelade HP Earth Insikter om tisdag, ett gemensamt projekt med icke-statliga organisationen Conservation International syftar till att påskynda analysen av miljödata.

Projektet fungerar som ett skyltfönster, inte bara för HP: s stora uppgifter teknik utan också för hela skalan av sina produkter och tjänster, från HP ElitePads för forskare att fånga data i fält, till HP ProLiant-servrar bakom back-end system, och molntjänster .

“HP Earth Insights använder våra produkter och tjänster för att leverera nära realtidsanalyser för att ge forskare med mer exakt och mer värdefull miljöinformation,” HP vd Meg Whitman sade i ett uttalande.

HP: s big-datateknik används i den ekologiska forskningen i 16 tropiska skogar från Conservation International, Smithsonian Institution och Wildlife Conservation Society, som en del av tropisk ekologi Assessment and Monitoring (TEAM) Network.

Enligt HP, ger projektet en typ av “system för tidig varning för hotade arter” genom att generera trenddata om utrotningshotade djur med hjälp av nära realtid uppgiftsanalys.

Conservation International ordförande och VD Peter Seligmann sade vad som brukade ta ett team av forskare veckor eller månader för att analysera kan nu åstadkommas genom en individ i timmar.

Projektet använder en kombination av HP: s Vertica big-datateknik för strukturerade och semi-strukturerade data och Hadoop, med arbete pågår om hur du använder Autonomy IDOL för ostrukturerade data – alla viktiga delar i företagets Haven analyserbjudande.

HP Enterprise Services har byggt en instrumentpanel och analysverktyg som kallas Wildlife Bild index för att forskare att visualisera data från vilken plats som helst.

HP SVP för GM informationshantering och analys Martin Risau sade analysverktyg tar vetenskapliga data från Vertica systemet och kör ca 140 miljoner simuleringar på det med hjälp av en komplicerad statistisk metod.

Om 1000 kamerafällor och klimatsensorer har placerats av Conservation International och HP i skogarna i länder som sträcker sig från Brasilien till Uganda och Indonesien, för att samla in data.

Mätningarna omfattar ett antal ämnen, inbegripet arter själva, vegetation, nederbörd, temperatur, kollager, luftfuktighet och solstrålning.

HP sade Earth Insights består av en växande mängd och mängd data, inklusive mer än 1,4 miljoner bilder, tre miljoner klimat mätningar och 3 TB av den biologiska mångfalden information.

Resultaten av analys kommer att delas med skyddade chefer, samt med regeringar, akademiska institutioner, icke-statliga organisationer och den privata sektorn, så att de kan agera för att skydda hotade djurlivet och utveckla strategier för att ta itu med hot mot livsmiljöer.

Enligt företaget är projektet redan ger ny information som visar nedgångar i ett betydande antal av de arter som övervakas.

HP: s Converged Cloud: Vad det innebär, HP bygger ut Openstack infrastruktur, tillägger offentliga molntjänster, HP driver sin Converged Cloud: En titt på de vilda kort, överväldigande: 91 procent säger SaaS uppfyller förväntningarna

HP: s server- och lagrings flyttar rikta big data och moln, HP går djärvt hyperscale med lanseringen av nya Moon intervall

Vidare läsning

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta