HP rullar ut hanteras privata moln för den offentliga sektorn

Det verkar som om HP inte är att låta, massiva nedskärningar, står i sitt sätt att bygga ut sin molnportfölj.

Beräknings jätte på tisdag lanserar Helion Managed Private Cloud för offentlig sektor – i grund och botten en kopia av dess kommersiella fokuserade företag molntjänst, tweaked för den offentliga sektorn.

Plattformen erbjuder en hanterad, dedikerad privat moln som möjliggör federala, statliga och lokala myndigheter för att genomföra en modell shared service över flera avdelningar, sade HP.

Det finns också ett stort fokus på säkerhet, både internt och externt. HP sade plattformen förbättrar den totala skyddsplan byråer över tiden samtidigt hanterar certifiering och regelefterlevnad behov av federala regeringen.

Stacy Cleveland, chef för globala metoder för den amerikanska offentliga sektorn, HP Enterprise Services, sade plattformen gör det möjligt för försvar, civila och andra organisationer att sänka sina IT-kostnader.

Med tanke på HP: s senaste kvartalsresultat rapport, som visade att nästan varenda en av företagets affärsenheter såg en jämfört med samma period året intäkter droppe, måste företaget att övertyga potentiella kunder fördelar utöver säkerhet och kostnad. Ändå är företaget satsar stort på Helion, tillkännage tidigare denna månad att det kommer att investera mer än $ 1 GSEK inom Helion portfölj under de närmaste två åren.

Läs mer

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

HP spiller blandad kompott av Q2 resultat resultat tidigt, tusentals jobb skära, HP intron iscensatt Datacenter fokuserar på automation, HP bulks upp på säkerhetskopiering, HP, företag jättar fylla Openstack tåget, HP syftar till datacenterkostnader med “anläggning som tjänsten erbjudande, HP att investera $ 1 miljard i öppen källkod cloud computing, lanserar Helion portfölj

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin