HP Officejet v40 Review

Hewlett-Packards Officejet V40 är en prisvärd och kompakt multifunktionsskrivare som syftar till att små företag och distansarbetare. V40 är uppbyggd kring en 600 dpi färg bläckstråleskrivare motor och 600 dpi, 36-bitars färgskanner. Även om det kan fungera i fristående läge är Officejet v40 också en USB-enhet och enklaste att konfigurera och använda när den är ansluten till en dator.

Officejet v40 kan skriva ut, skanna, faxa och kopiera svartvitt och färg A4-dokument. Vid 45.2cm med 32.8cm med 20.8cm, är det inte större än en maskin eller skrivare fristående fax, och bör kunna passa in i alla utom de minsta kontorsutrymmen. Kontrollpanelen har en tvåradig LCD-panelen, en numerisk knappsats för faxnummer och andra funktionsknappar. Det finns separata svartvitt och färg startknappar, så när du kopierar eller faxa kan du välja vilket läge du vill utan djupdykning i alternativ.

De Officejet V40 utskrifter på upp till 8 sidor per minut i svartvitt och 7ppm i färg. Kvaliteten på 600 dpi utskriftsmotorn är långt över vad som krävs för en faxmaskin, producera bra bildkvalitet – i synnerhet när den används med glättat fotopapper där kan uppnås en förbättrad 2400 av 1200 upplösning. Motorn använder separata svarta och tre färger bläckpatroner, svart ersättare kostar £ 23,42 (inkl. Moms) och ersättare färg kostar £ 27,76 (inkl. Moms). Pappersfacket rymmer upp till 150 ark. Det finns ingen separat manuella inmatningsfacket, dock så när du vill skriva ut ett kuvert måste du ta bort allt papper i facket och justera styrskenorna.

Officejet v40 scanner har en 20-sida dokumentmatare, vilket bör vara tillräckligt för de flesta fax. Förutom bildfångst och fax, kan du använda skannern för att kopiera befintliga pappersdokument. Du kan ändra storlek på dina kopior mellan 50 och 200 procent av den ursprungliga.

I motsats till sin imponerande funktionalitet, är byggkvalitet av Officejet v40 något nedslående. Pappersfacket har en avgjort tunn känsla, och inger inte förtroende för att papperet på rätt sätt kommer att anpassas. Faxet dokumentmataren dåligt hålls på plats, och fax utmatningsfacket – i brist på ett bättre ord – är bara en enda, lätt att ta bort tråden hålls på plats av fjäderspänningen. Lyckligtvis, viker detta över enheten när den inte används, vilket minskar chanserna att du av misstag tar bort det. Dessutom, med tanke på att USB är det enda sättet att ansluta V40 till en dator, är det irriterande att en USB-kabel medföljer inte.

Officejet V40 kommer med regissören, en programstartare program som ger tillgång till alla enhetens funktioner. Du kan även ställa in V40 för att skanna eller kopiera härifrån, duplicera funktionerna hos knapparna på frontpanelen. Fördelen med att använda de PC-baserade kontroller är att navigering genom de olika alternativen är lättare. Det finns också en Toolbox program som låter dig att se uppskattade bläcknivåerna i patronerna.

HP Image Editor används för att visa skanningar och, om du utför OCR på dem markerar områdena text du behöver. OCR-funktionalitet är ganska begränsad, utan ordbehandlare integration eller stöd för komplexa sidformat. Eftersom skannern är en TWAIN-kompatibel enhet, kan du använda den med en mer sofistikerad tredje part OCR-paketet.

För mer konventionella operationer, är V40 installeras som en skrivare och en skrivarenheten för faxen. Dessa har sina egna alternativ, naturligtvis, så att du kan ha olika kvalitetsinställningar utskrifter och fax för.

Reservationer byggkvalitet åt sidan, är HP: s Officejet v40 både väl specificerade och bra priser på £ 169,36 (ex. Moms, eller £ 199 inkl. Moms). Uppenbarligen bättre utskrift och scanning funktioner finns tillgängliga på dedikerade enheter, men detta kompenseras av V40: s kompakthet. Totalt sett är det en bra produkt för de små företagen och distansarbetare.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator