HP förnyade ombord, Ändra länge sedan

Hewlett Packard på torsdag flyttade till skaka dess styrelse bland avgång vd Mark Hurd förra året.

HP har föreslagit en oberoende granskning av styrelsens beslut med Hurd. Och HP: s styrelse har under eld för år. Som ett resultat, flyttade ordförande Ray Lane att göra några ändringar,. Enligt HP, de nya ledamöter är

De nya styrelseledamöter föra en intressant mix till styrelsen. Det finns private equity expertis, som kommer att vara praktiskt för förvärv, och en bra bit av tekniskt kunniga.

Etablerade regissörer Joel Hyatt, John Joyce, Robert Ryan och Lucille Salhany kommer inte stå till förfogande för omval.

I ett uttalande, Lane sade flytten kommer att diversifiera styrelse och bidra med expertis.

Styrelsen omdaningen kommer som HP planerar att lansera en undersökning för att Hurd avgång.

Hurd avgick från sin position på HP i augusti 2010 i vad som verkade vara en sexuella trakasserier skandal men skalades ned efter det blev känt att Hurd inte bryter mot företagets trakasserier politik men vände i vissa tvivelaktiga utgiftsrapporter.

Den nya undersökningen skulle genomföras av externa rådgivare, liksom regissörer som namngavs till styrelsen efter Hurd avgång – som skulle vara ny vd Leo Apotheker, tidigare SAP VD och ordförande Lane, som är före detta vd för Oracle. Den Apotheker-Lane combo är utformad för att göra HP mer av en programvara spelare.

Eftersom Hurd avgång har varit en riktig såpa. Hurd saga var en av de främmande tech händelserna 2010. För det första finns det oväntade fredag ​​eftermiddag avgång över förvanskade räkningar och sexuella trakasserier anklagelser. Sedan finns anblicken av Oracle VD Larry Ellison försvara Hurd och sedan anställa honom. Kasta i Tomorrownow studie där Oracle försökte ringa ut Apotheker och det har varit en intressant tid för HP.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Shumeet Banerji, VD för Booz && Company; Gary Reiner, tidigare VD för GE och en ström särskild rådgivare till riskkapitalbolaget General Atlantic, Patricia Russo, tidigare VD för Alcatel-Lucent, Dominique Senequier, VD AXA Private Equity, och Meg Whitman, tidigare VD för eBay.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna