Har (IT) certs kommer att resa?

Vilket är mer värdefullt? Erfarenhet eller certifiering? webbplatsen Australien utforskar rollkunskapsbaserade papper kvalificering spelar sparka igång och förbättra sin IT-karriär.

Första plats i Top 10 högteknologiska jobb för 2006 rapport var SAP, Oracle och People specialister för vakanser i New South Wales, Queensland, Victoria och ACT (se tabell nedan).

Det finns flera skolor av tanke om huruvida erfarenhet är mer värdefull än certifiering, men i slutet av dagen, har din blivande arbetsgivare sista ordet.

Liksom de flesta yrkeskarriär, är den vanligaste inkörsporten till informationsteknik en bred kurs antingen på en teknisk högskola eller universitet. Men med flera IT strömmar erbjuds på inte mindre än 36 universitet, och grundläggande programmering och nätverks kunskaper som lärs ut i TAFEs och privata tekniska högskolor i varje stat, kan det vara svårt att veta var man ska börja.

I stort sett kommer en universitetsexamen ger dig en god allmän grundstötning, särskilt i programmering, och placera dig i kö för ledande eller forsknings roller på längre sikt. TAFE å andra sidan kommer att ge dig praktisk nätverk erfarenhet, och en inblick i programmeringsspråk och förfaranden.

Om du redan är i arbetslivet, uppgradera dina kunskaper är alltid en bra idé, förutsatt att du har tid, pengar och disciplin.

I denna särskilda rapport, vi först titta på vilka universitet, TAFEs och privata institutioner erbjuder tech kurser.

Baserat på de 10 färdigheter som tidigare rapporterats, visar vi hur du erhålla certifiering i dessa områden. Och slutligen, kommer du att höra från branschanalytiker och IT-proffs – förr och nu – om hur de rangordnas certifiering.

Att plocka den kurs som är bäst för dig, är ett bra ställe att börja universitetet webbplats (se tabell nedan).

Som en tumregel, kommer alla universitet med ordet “teknisk” i sitt namn har ett brett utbud av hands-on IT-utbildningar.

Äldre universitet kommer att ha mer teoretiska matematik-baserade IT-kurser, medan nyare institutioner tenderar att ha mer kreativa och praktiska kurser som erbjuds.

I Melbourne, till exempel, är IT-kurser vid Swinburne känd för affärsfokus de ger, medan RMIT är känd för sin tekniska skicklighet.

I Canberra, är Australian National University känd för sin matematikavdelningen och teoretiskt djup, medan Canberra University är känd för dess praktiska kurs och god kännedom om nätverk.

En examen vid universitetet är en stor företag, och tar dig minst tre år på heltid, eller sex år på deltid för att slutföra.

Universitetet är inte det enda sättet att få igång en karriär inom IT. TAFE kurser kan vara ett prisvärt alternativ när det gäller både pengar och tid, och kan ge en snabb inträde i arbetslivet.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Runt Australien, TAFEs erbjuder nybörjar certifikat samt specialister strömmar i programmering och nätverk, och även examen diplom.

Kurs kostnaderna varierar mellan stater, som sträcker sig mellan AU $ 250 och AU $ 4000 per år, och utbildningar i allmänhet organiserade i segment som kan fyllas i sex månader på en heltid, eller utspridda över tiden.

I många fall kurser avslutades TAFE är erkänd av fakulteterna, och kan räkna mot fullbordandet av en universitetsexamen. Dessutom många akademiker hitta en TAFE kurs (se lista nedan) bildar en praktisk brygga mellan sina mer teoretiska kunskaper och praktiska affärs färdigheter de behöver för dag till dag arbetslivet.

Även om detta är ofta det dyraste alternativet, privata utbildningsinstitut är mer flexibla och bättre inriktad människor som vill fack utbildning i upptagen karriärer.

Det finns många privata högskolor i hela Australien (se lista nedan), som erbjuder både generella och specialiserade kurser inom IT. I många fall är dessa institutioner arbetar tillsammans med teknikleverantörer att erbjuda utbildning inom specifika områden, och förberedelse för professionell certifiering.

Den professionella organisation IT Pro Australien listar institutioner som ger utbildning i certifikat stora leverantörs, från lik av Cisco, Hewlett-Packard och Microsoft.

Vissa leverantörer, som SAP och Oracle erbjuder utbildningar i sina egna program och därmed hålla en tätare styre över natur, kostnad och innehållet i kursen.

Eftersom de är främst avsedd för upptagen yrkesverksamma, är de flesta kurser sådana privata institutioner begränsas till ett antal dagar upp till cirka två veckor.

Men med kostnader som sträcker sig från $ 500 till $ 1500 per dag, de flesta av dessa institutioner arbetar tillsammans med HR (mänskliga resurser) avdelning av företag snarare än direkt med individer.

Sista kvartalet, identifierade vi vilka IT-kunskaper var i efterfrågan, där de var varm och lön intervall. Idag tittar vi på vilka typer av certifiering för att passa dessa möjligheter (se tabell i slutet).

Enterprise Resource Planning (ERP) utveckling och administration (SAP, Oracle och People applikationer), del av orsaken dessa färdigheter är så eftertraktade i Australien just nu är att företagsutbildning är hårt kontrollerad, och mycket dyra.

SAP ger utbildning och konsult certifiering inom NetWeaver, CRM, ERP Operations, Finans, Human Resources, Product Lifecycle Management, Supply Chain Management, Supplier Relationship Management, Business One, och branschlösningar. Företaget tillhandahåller information om kostnaderna och tidsåtgången för sina kurser i sin SAP Education webbplats och rekommenderar certifieringsprov prövas vid slutförandet av 15 till 25 dagars kurser, som kostar mellan AU $ 700 och AU $ 900 per dag.

Oracle har en liknande strategi, som erbjuder olika certifieringsvägar för applikationsutvecklare, webbadministratörer och databasadministratörer. Teknisk erfarenhet rekommenderas innan någon certifiering, och varje certifikat kan kräva ett antal prov. Utbildningen kommer att ta tre till fem dagar och kostar runt AU $ 800 per dag, men CD-ROM prissatta under AU $ 500 är tillgängliga för att förbereda för certifiering som täcker nya funktioner.

PHP och webbutveckling, PHP utbildning är också svårt att få tag på, och certifiering som endast tillhandahålls genom Zend är inte välkänd i branschen. Ändå guider studien och praxis böcker finns tillgängliga för mellan AU $ 30 och AU $ 100, dock instruktör-bly utbildning är svårt att hitta.

Det finns dock en trevlig PHP användargrupp som träffas varje månad i Sydney, och genomför sina egna utbildningar beroende på kompetens inom användargrupper nivåer av intresse.

C ++ eller Corba, C ++ lärs ut i vissa universitet, och är täckt i allmänt tillgängliga Microsoft Certified Solution Developer certifikat, som kostar mellan AU $ 2999 och AU $ 10.000 för undervisning, och kan fyllas i sex veckor heltidsstudier. Den MCSD kan genomföras som en del av ett universitet läroplan, eller privat genom instruktörs bly sessioner och distansundervisning.

Corba är efterfrågan eftersom det är en bra teknik för att binda samman skilda företagssystem, men eftersom den federala regeringens 2004 beslut om att avbryta finansieringen av DSTC CRC i utbildning och certifiering i Australien finns bara genom några universitet.

Unix nätverksadministratörer, Universiteten är bra ställen att lära sig om Unix, eftersom det är ett öppet system det länge använts som en utbildning och operativt verktyg i Australien kontanter spänns högre utbildningssektorn. Eftersom Sun Microsystems Australien och IBM Australien började utveckla ett intresse i allt öppna, de har också blivit användbara referenspunkter för förmågan att bilda nätverk i allmänhet.

Affärsanalytiker och projektledare, affärsanalytiker måste överbrygga företags klyftan mellan teknik och företag, och som sådana måste dra på utbildning inom båda områdena. TAFE New South Wales erbjuder kurser som särskilt syftar till affärsanalytiker roll, att några av de mer affärer fokuserad IT strömmar vid universitet ger en solid grund i båda områdena.

Kaz Utbildning är också i färd med att skapa en kort kurs i IT-branschen analys, som man hoppas att erbjuda inom de närmaste 12 månaderna.

Java och J2EE-utvecklare, medan många IT-proffs själv tåg att uppnå Java certifiering ger Sun den mest eftertraktade certifiering och erbjuder även ett utbud av online och tränare-bly kurser.

Just nu mest populära certifieringen är Sun Certified Java 2 Programmer (SCJP) för Java 2, som kan fyllas utan förkunskaper i Java, även om en del erfarenhet med språket är att föredra.

Examen preparatet kan ta allt mellan fyra till sex veckor på heltid, och kostar mellan AU $ 900 och AU $ 9000 beroende på graden av tränare engagemang.

Lotus Notes utvecklare och administratörer, Till skillnad från många färdigheter som efterfrågas, kurser och certifieringsprogram för Lotus teknik är allmänt tillgängliga, antingen direkt via IBM eller genom andra privata organisationer som Kaz utbildning och Dimension Data Learning Solutions.

Du kan räkna med att betala mellan AU $ 300 och AU $ 600 per dag för kurser, som kan vara så kort som en dag eller så länge som två veckor.

C # and.NET färdigheter, som C ++ är C # i allmänhet ingår som en del av Microsoft Certified Solution Developer (MCSD) certifikat.

Getting.NET certifierad handlar om att få en Microsoft Certified Solution Developer certifikat som är särskilt inriktad på the.NET miljö.

Liksom alla Microsoft-certifieringar, är utbildning för prov lätt tillgängliga, mellan AU $ 2999 och AU $ 10.000 för kurser som kan fyllas antingen i fyra till sex veckor på heltid, eller sprida ut och gjort deltid.

Även om många av dessa kurser tyder på att det är möjligt att slutföra kursplanen och uppnå certifiering utan förkunskaper, universitet, TAFE och / eller branscherfarenhet går långt för att underlätta processen.

Erfarna testare, Det finns inga certifiering kurser i att testa sig, testare är efterfrågan på en rad olika språk. Eftersom bra rutiner är på en premie, universitet och TAFE utbildning föredras av rekryterare.

Erfarenhet kontra certifiering … som är vinnaren? Det beror egentligen på vem man frågar.

Det finns flera skolor av tanke på bättre väg för IT-proffs.

David Mitchell, mjukvara praktik ledare på analysföretaget Ovum, säger även certifiering är viktig, det finns en växande efterfrågan på alla marknader – inklusive Australien – för fördjupad praktisk erfarenhet.

Det finns delar av marknaden där certifieringen är en förutsättning, men i de flesta fall praktiskt och “referenceable” erfarenhet kommer att föredra för många roller, säger Mitchell.

Löneskillnaderna är mer en fråga om erfarenhet kontra icke-erfarna snarare än certifierade respektive icke-certifierade. På motsvarande kompetens eller certifieringsnivå en erfaren IT-tekniker kommer sannolikt att tjäna upp till två gånger högre än för en oerfaren kollega, som grundar sig på cirka fyra till fem år av praktisk erfarenhet. Efter att skillnaderna börjar plana ut.

En intressant iakttagelse från Ovum var nivån av tro leverantörer som placerats i sina egna certifieringar. “Leverantörer ofta inte ser för certifiering för sin egen pre-försäljning, försäljning, support och konsult personal. certifiering och utbildning armar leverantörer är ofta ganska långt från produktförsäljning och supportteam, och fungerar som fristående resultatenheter. ”

I själva verket, släppte amerikanska konsulttjänster Foote Partners en rapport maj med titeln Som certifieringar förlorar sin lyster, Vad händer nu? och David Foote, dess president och forskningschef, sade i ett uttalande: “Det som fascinerar mig är att när vi frågade flera leverantörer nyligen om de använder sina egna certifieringar internt för att kvalificera sina anställdas tekniska kunskaper, svaret var i stort sett” nej ‘. ”

Hur nu brun ko,? Det finns många olika vägar att ta för arbetstagare inom IT-branschen och blivande tekniska proffs.

Jag skulle inte rekommendera en rutt över en annan. Jag vet människor som har varit framgångsrika i sina IT-karriärer från examens bakgrunder så olika som datavetenskap, moralfilosofi, kemi, geografi, antropologi, forntida historia, och moderna språk “, säger Ovum Mitchell.

Om någon är ute efter att utveckla en karriär som teknisk utvecklare, sedan Mitchell rekommenderar leverantörsbaserat certifieringssystem, men varnar för att det ska behandlas med en mängd vård. “Jag brukar rekommendera att, tekniska specialister se till att de har minst två kärn teknisk kompetens, eftersom marknaden rör sig så snabbt och krav nya färdigheter dyker Det är viktigt, på grundval av detta, för att kunna,. Assimilera nya tekniska färdigheter som och när kraven uppstår på marknaden.

Jag känner till många arbetsgivare som tittar på en sökandes förmåga att lära och utveckla nya färdigheter så mycket som de ser på sin nuvarande certifiering eller kompetens.

Spirande konsulter bör börja med en stor systemintegratör eller managementkonsult organisation, tillägger han.

Om önskan är att komma runt en av de största leverantörer av affärssystem, det finns olika vägar, säger Mitchell.

En är att gå med säljaren på ett tidigt karriärsteg, gå igenom sin utbildning och certifiering och utbildningsprogram och sedan sträva efter kampanjer. En annan är att arbeta inom industrin, i ett slutanvändarorganisation, och, sedan flytta in en leverantör eller genomförande konsultation i ett senare skede.

Jag tycker generellt att människor med goda domänspecifika affärskompetens värderas högt i dessa miljöer. Till exempel, någon med kunskap om supply chain management som har lyckats en, är operativ försörjningskedjan värderas högt i en programvarugrupp leveranskedjan, förmodligen mer än någon från en ren supply chain programvara bakgrund.

Och om du har ambitioner att bli en CIO (Chief Information Officer), sedan en allmän förvaltning examen är viktigare än ren teknisk utbildning, enligt Mitchell. “CIO blir allt;. Som kommer från olika förvaltnings bakgrunder och det är deras allmänna förvaltningen förmåga som hjälper dem att lyckas här, jag skulle rekommendera en MBA från en av de goda handelshögskolor.

Certifiering: Den goda, Andy Fry, har rätt uppsättning av certifiering spelat en stor roll i att få australiska hemvist. “Jag har en ganska ovanlig kombination av certifieringar -. MCSE 2003 (Microsoft Certified Systems Engineer) och RHCE (Red Hat Certified Engineer) Detta har hjälpt mig mycket i emigrera från Storbritannien till Australien, eftersom det får stöd mina påståenden att vara unikt skicklig “senior systemkonsult (Information Technology Services) vid University of Adelaide berättar webbplatsen Australien.

“Jag tycker också att det hjälpte mig få anställning här på universitetet”, tillägger han.

Ovum Mitchell är ett fan av flera kompetens-apparater. “Multi-skilling ses som en viktig differentiator i de tekniska arbetsmarknader som vi observerar, oavsett om det är Windows och Linux eller Windows och Oracle, eller Oracle plus Linux eller VMware plus SAP.

Det är flera skilling och teknisk flexibilitet som vi ser som den avgörande faktorn snarare än den exakta kombinationen av två färdigheter. Efter att ha sagt att vi ser en stor efterfrågan globalt för Oracle / SAP / Peoplesoft, VMware, Microsoft, och J2EE färdigheter.

Samtidigt tror Anthony Berni certifiering “ger dig kanten” med vissa kunder och kan arbeta till din fördel när anbud på verksamheten. “I mitt arbete, som är fältservice, kan certifiering innebära skillnaden mellan din klient med tro på vad du gör, och anledningen till att de valde dig istället för en konkurrent,” Berni, som har några fjädrar enligt mössan inklusive MCSE, Citrix Certified Administrator (CCA) och HP ASE.

“Det är definitivt en uppfattning bland klienter (inklusive den offentliga sektorn) att ha certifierade tekniker är att föredra framför det motsatta”, tillägger han.

Men i slutändan är det verkligen upp till den enskilde. “Om din arbetsgivare stöder personalutbildning (och de borde) en cert är ett gott slutresultat för att visa för den tid och kraft på att hålla upp dina kunskaper.

Jag har dragit nytta av att få industrin certifieringar både i mitt jobb och personligen. Jag har plockat ut tekniker och ämnen som intresserar mig och har betydelse med våra kunder. Jag arbetade därefter på dessa konserter.

“Jag lärde mig ämnet, satt examen, kändes bra efteråt och väntade på kit från vem (Citrix, HP) … branschen gör värde certifieringar … dina kunder kommer och så kommer dina kamrater” Berni säger.

Certifiering: Den dåliga; University of Adelaide Fry säger att han är medveten om vissa människor beväpnade med certifieringar är helt enkelt inte håller måttet. “Jag vet människor som har en myriad av certifieringar som visat sig vara upp till de uppgifter jag har, bad dem att fylla i projekttidsramar och utan hjälp utifrån.

Ett exempel han betonade var MCSE innehavare. “Microsoft certifiering är inte helt realistiskt på det sätt,. Proven utförs Du bara ombedd att komma ihåg saker, i stället för att utföra uppgifter.

Jämför detta med den röda hatten tentor som är praktiska och funktionella. Ha upplevt båda proven skulle jag vara mycket sannolikt att ge en RHCE ett arbete baserat på hans certifiering. En MCSE … Jag ber att utföra, en del tester innan jag skulle överväga honom för en roll. Det är möjligt att passera MCSE utan praktisk kunskap om Windows.

Detta är helt oacceptabelt och har devalverat certifieringen kraftigt. Medan Microsoft har gjort det svårare att få MCSE2003 än 2000, tills testet är mer praktiskt det kommer aldrig bevisa vad en, kandidat är kapabel att “Fry säger.

Ovum Mitchell inte nämna namn, men har hört Mullret från företagsanvändare som har uttryckt oro om kvaliteten på vissa kvalifikationer. “Vissa certifieringsprogram inte har en tillräckligt stor, praktiska delen i min mening.

Det är stor skillnad mellan att veta svaret på en rad frågor och att kunna utföra olika uppgifter i en praktisk och verksamhetsmiljö. Detta är särskilt viktigt när det gäller att, certifieringar för operativt fokuserade uppgifter, såsom systemhantering, databashantering, eller nätverksadministration. Leverantörer måste se till att kurserna har en tillräckligt stor praktisk del och, certifieringsprocessen bygger på kandidater ska kunna visa sina färdigheter i praktiken, liksom på papper, “Mitchell säger.

Veteran IT-personal från Victoria Ernst Zimmer är inte förvånad prat att industrin certifiering har förlorat sin lyster.

Certifiering är något att förlora sitt värde inom organisationer i den bredare företagens sammanhang.

Dagens företagets IT-personal och ledning måste vara så ansvarig gentemot näringsliv framgång som resten av organisationen som omfattar andra funktionella enheter såsom produktion, ekonomi och logistik,; Zimmer säger.

Han betonar vikten av mentorskap och säger en bra mentor inom organisationen kommer att gå en lång väg för att hjälpa IT-proffs. “Jag har varit i IT / telekommunikation för nästan 40 år och jag, kan försäkra er om att dina chanser att få fram är starkt beroende av stöd från en mentor som kan annonsera och formulera ditt värde och resultat till ledande befattningshavare.

Han föreslår starkt IT-arbetare mellan 30 och 40 års ålder anser en MBA i teknisk förvaltning eller något liknande.

Och om du planerar att flytta in management, bäst buck upp på kunskap och kompetens inom ekonomisk förvaltning, det ekonomiska beslutsfattandet, samt juridiska och kontraktsadministration färdigheter (och förhandlingar), Zimmer säger.

I sina yngre dagar, trodde han att prestanda och kunskap var “allt”, men han insåg snart sin dårskap. “Trots de argument om” lika möjligheter “, meriter”, “prestanda” och så vidare, en av de viktigaste, framgångsfaktorer i jakten på en “skyltad karriärväg” är “vem du vet” och inte nödvändigtvis “vad du vet’.

Tyvärr människor i grund och botten fortfarande har “apa hjärnor” med en tunn fernissa av odling. Det är stam sammanhang svågerpolitik och nepotism som ofta avgör resultat och inte nödvändigtvis bara, skjuvning individuella prestationer och kunskap.

IT-proffs i dessa dagar, enligt Zimmer, bör naturligtvis, har den tekniska kompetens som krävs för att bygga nätverk, testa och underhålla IT-utrustning och / eller mjukvara och nätverk inom organisationen, men “detta inte nödvändigtvis att man måste ha den senaste IT-certifiering “för att få jobbet gjort.

Ken McAvoy, en annan veteran i branschen (även från Victoria), säger både examen kvalifikationer och certifieringar industrin är mindre viktigt i dag då de en gång var.

Detta är delvis på grund av den tid och kostar det tar att få dem och den största faktorn är att när de fått användbarhet faktorn nästan alltid mer än 50 procent passerat … dvs den som hyr är, medveten en ny version av Windows beror så de redan söker personer med en skenbar kant i Vista snarare än, säg, fasta Windows 2000 cert.

Det har förekommit en del arbetsförmedlingar nyligen belyser nedläggningen av utbildningsmöjligheter för en hel rad branscher i Australien för att använda billig utländska arbetskraft – oavsett om de är på, arbete visum eller studenter semester i Australien. Ett företag som deltar i svetsstålkomponenter för lastbilar plundrades 35 lokalanställda Aussies nyligen men behöll de 35 kinesiska arbetarna här på tillfälligt arbete, visum. Om det inte är det mest oroande trenden om hur Australien byts eventuellt för alltid, och jag är blind, döv och stum “-. Fran Foo

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec