Händerna på Asus Transformer Book T100 Chi

Asus hade en hit med sin första två-i-ett Windows 8 laptop, Transformer Book T100TA, som lanserades 2013 och fortfarande säljer. T100 Chi är en fastigheterna version av den, med massor av värdefulla förbättringar för en extra £ 50 / $ 50 på lanseringen pris. Och medan T100 Chi visades första gången på Computex i Taiwan i juni förra året, slutligen gick det till försäljning i Storbritannien i dag (måndag 13 april) på £ 399.

T100 Chi har mycket gemensamt med den gamla T100TA: båda maskinerna är 10,1-tums tabletter levereras i laptop-format med en tangentbordsdocka. Dock ser Chi versionen och känns mycket trevligare: det är mycket mer solid, och verkar vara av metall istället för plast. Det har en 10 beröringspunkt IPS-skärm med en Full HD upplösning på 1900 x 1080 pixlar. Överraskande, för en bärbar dator på denna prisnivå, det kommer också med en Synaptics digitaliseringspenna (liknande Dell).

T100 Chi är mycket tunn och lätt. Den mäter 265 x 174,5 x 13,5 mm och den väger bara 1.08kg – 0.57kg för tabletten och 0,51kg för tangentbordsdocka. Utan kajen, Asus hävdar T100 Chi är “världens tunnaste Windows tablett på en otrolig 7.2mm”.

Som jämförelse, 11-tums MacBook Air mäter 300 x 192 x 17mm och även väger 1.08kg, men det bara har en skärmupplösning på 1366 x 768 pixlar. Om du tror att MacBook Air är liten, är T100 Chi märkbart mindre. (Ja, det är också mycket mindre kraftfulla.)

dockning tangentbord

T100 Chi har en helt annan dockningssystem från den gamla T100TA. Det är enklare och snabbare eftersom du har bara fack skärmen på ett par små flikar, då den hålls på plats av starka magneter. Det löser problemet från vilken T100TA och Asus banbrytande Android-baserade Transformers led: en tendens att välta. Skärmen inte luta hela vägen tillbaka, men vid den maximalt tillåtna, det är mycket stabilt.

Förbättringarna kommer med en nackdel: Tablet PC inte längre ansluts direkt till tangentbordet, men via Bluetooth. Detta kommer att förvirra människor eftersom tangentbordet fungerar inte när du tar maskinen ur lådan, eller senare, om du vill avbryta startsekvensen. Tangentbordet fungerar bara när du har startat operativsystemet och parat med tabletten. Du måste använda tangentbordet på skärmen för första installationen.

Jag antar att T100 Chi dockan kan ha samma problem som andra Bluetooth-tangentbord, och ibland somnar eller bli oparade. Varken hände mig, men jag fick bara maskinen på fredag ​​eftermiddag …. Dessutom laddar tabletten / laptop tar inte ut tangentbordet, så du måste komma ihåg att göra det separat varje gång på ett tag.

Tangentbordet är något bättre än den i T100TA, och inte flex så mycket. De grundläggande layout, piltangenterna och överdimensionerade Enter är alla bra. Den som kommer att fånga ett fåtal personer ut är det omvända snedstrecket nyckel mellan z och vänster shift-tangenten.

Naturligtvis innebär det 10,1-tums skärm tangentbordet reduceras i storlek, och nycklarna är inte mycket lyhörda. Det är inte bra för berörings skriva, men det är mycket bättre än de tangentbord som vanligtvis används i billiga tablettaskar. Hursomhelst, kommer T100 Chi ägare vänja sig.

Bluetooth-tangentbord docka ger också en bonus funktion: det fortfarande fungerar även om skärmen är en bit från tangentbordet. Detta kan ha ergonomiska fördelar om du har något sätt att fixera skärmen på en högre position.

Tekniska specifikationer

Den T1000 Chi specifikationer är standard för dagens två-i-en hybrid bärbara datorer i £ 200 till £ 300 ($ 200- $ 300) kategori, så jag antar att de är infördes av Intel. Den har en 1,46 GHz ~ 2,39 GHz quad-core Intel Atom Z3775 processor, 2 GB minne och 64 GB eMMC lagring. Anslutningar omfattar mikro-USB 3.0 och 2.0-portar, en mikro-HDMI-port och ett hörlursuttag. Det finns också en microSD-kortplats, så att du kan utöka lagrings.

Den Z3775 är en kvick artist och något snabbare än andra Bay Trail konstruktioner såsom Celeron N2940 och även en del andra generations Core i3 chips, I själva verket är det nästan lika snabbt som en Core i3-4020Y. Dock är eMMC enheten mycket långsammare än en SSD och 2 GB minne kommer att begränsa T100 Chi användbarhet. Det är bra för applikationer såsom Microsoft Word, men det är mindre än idealisk för bloatware som Apple iTunes eller Google Chrome och Google Dokument.

Den Z3775 kan stödja 4GB och om Asus erbjöd det, skulle jag gärna betala extra: det kan inte göra så stor skillnad. Jag skulle också ha föredragit att 64-bitarsversionen av Windows, även om det tar upp mer utrymme på flashminnet.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Vad är det för?

T100 Chi är mycket som en netbook, med undantag för att vara tunnare, mycket snabbare, och har en överlägsen skärm (1920 x 1080 pixlar vs den gamla 1024 x 600). Det är en bra ultraportabel, en anständig laptop för tillfällig användning, och – om du loss tangentbordet – ett användbart multi-tasking, fleranvändar 10-tums tablet. Men det är uppenbarligen inte en arbetsstation, och det är inte lämplig för videoredigering eller spela serious games.

Det kan dock köra Microsoft Office så, upp till en punkt, kan det göra seriöst arbete. Den lätta vikt, relativt solid byggkvalitet, Full HD-skärm och bra batteritid skulle göra det en lämplig kandidat för resor befattningshavare. Alla dessa funktioner plus möjlighet att fungera som en bärbar dator och en tablett skulle också göra det attraktivt på utbildningsmarknaden, där det lilla tangentbordet är mindre av en nackdel.

Som vanligt beror det vad du vill.

När jag tog T100 Chi hem för helgen, bitched jag som en nörd om Asus underlåtenhet att utrusta den med 4 GB minne, ett fullt anslutet tangentbord och så vidare – funktioner som visas i något större och dyrare Asus T300 Chi. Min fru, som driver en butik, såg det annorlunda. Hon gillade byggkvalitet, liten storlek och låg vikt – hon vill ha något som passar i en handväska – och den förbättrade skärmupplösning. Och eftersom hon sällan öppnar mer än två eller tre program och fyra eller fem flikar, T100 Chi hade prestanda över. Hennes enda riktiga klagomål var att valet av färger inte sträcka sig bortom svart.

Jag kan ha problem med att få det tillbaka ….

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus