Hackare infiltrera Vita huset nätverk

Obama-administrationen har visat att ett icke datornätverk som används av USA: s regering har infiltrerats av hackare.

Avslöjas av New York Times, medgav en icke namngiven Vita huset tjänsteman som används av president Obamas högre tjänstemän infiltrerades.

Den säkerhetsöverträdelse orsakade tillfälliga systemavbrott “till följd av åtgärder som vi har vidtagit för att försvara vårt nätverk”, enligt den officiella, som den ovanliga nätverksaktivitet sågs och behandlas.

Publikationen säger hackare avsikt inte verkar vara baserad på att stjäla information eller förstöra system, utan snarare sondering och potentiellt kartlägga icke Vita huset nätverk, eller att helt enkelt genomföra någon form av övervakning.

The Washington Post rapporterar att ryska hackare kan vara att skylla, eftersom landet tros vara fel för brott mot den amerikanska militärens klassificeras nätverk 2008.

iSight säger “Sandworm” team har riktat Nato, EU, Ukraina och industri genom en tidigare okänd Windows zero-day utnyttja.

A, färsk rapport från FireEye, hävdar att den ryska regeringen kan sponsra ett sexårigt cyberespionage kampanj mot regeringar, militärer och säkerhetsföretag i hela världen. Bevakningsföretag säger en avancerad Persistent Threat (APT), APT28, har spårats tillbaka till Moskva – med 96 procent av skadlig kod detekterade sammanställts under kontorstid i stadens tidszon.

Vita huset tjänsteman sade

Visst en mängd olika aktörer hitta våra nätverk för att vara attraktiva mål och begära tillgång till känslig information. Vi är fortfarande bedöma aktiviteten av oro.

FBI, Secret Service och National Security Agency undersöker säkerhetsöverträdelse.

Läs vidare: I en värld av säkerhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Kinesiska regeringen anklagas för att ha attack Apples iCloud, FBI-chefen: Mobil kryptering kan leda oss till “mycket mörk plats, FBI chefen jämför kinesiska hackare till” berusade inbrottstjuvar, Staples undersöker möjliga databrott, kreditkortsbedrägerier, Teen hackare laddade med att stjäla $ 100 miljoner dollar i Army, Microsoft tech

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund