Panel: Vad är det om företag startup gör dem så hett just nu?

SAN FRANCISCO – Den senaste tidens framgångar till företag tech börsintroduktioner jämfört med katastrofer av deras konsument motsvarigheter har många analytiker och riskkapitalbolag spinning om vad som händer här.

Under en paneldiskussion på 2013 Starta Festival på måndag, en grupp erfarna riskkapitalister diskuterade vad det handlar om företag som kan göra det här området mycket mer attraktiva för investerare.

Ordet är definitivt att företaget är varmt “, säger Mamoon Hamid, en allmän partner på Social + Capital Partnership, som beskriver hur det finns mindre av” n: te moln lagring företag “, och att det är mer om vad som är bortom Zendesk eller Box nu .

Ordet är definitivt ut företaget är varmt “, säger Hamid, som beskriver hur det finns mindre av” n: te moln lagring företag “, och det är mer om vad som är bortom Zendesk eller Box nu.

Erkänner att det finns gott om entreprenörer skiftande fram och tillbaka mellan konsument- och företags startups, Hamid sade att han föredrar att se entreprenörer “lösa ett smärtpunkt” snarare än att leta efter en sweet spot på marknaden.

Hamid beskrivs som tre stora trender har gjort detta skifte i företaget världen möjligt. Moln, BYOD (ta med din egen enhet), och rörlighet, medan denna information är redan bekant för alla som arbetar med företagsteknik, anges Hamid att dessa förändringar har främjat “botten upp adoption” av lättanvända produkter. Han specificerade Box, Dropbox, och Zendesk som några exempel,. Josh Stein, VD för den globala VC fast Draper Fisher Jurvetson i Silicon Valley instämde, anmärka som traditionellt varje plattform skift öppnar dörren för att förskjuta etablerade,. Men skillnaden nu , Stein förklarade, är att dessa förändringar har förändrats vem köparen är. Nu när programvara levereras via webbläsaren, säger Stein, “det har blivit gerillakrig” mellan användare och IT, med hänvisning till att plattformar som Box och Dropbox kan ha allt från en användare på ett konto till 20 personer innan CIO någonsin blir inblandad .; “det låna Playbook från konsumenten. Enterprise jättar har ingen aning om hur man reagerar på det”, Stein hävdade att förklara att om du är ett företag som Oracle, det blir svårt att kontrollera köparna.

Wesley Chan, ängel investerare och riskkapitalist på Google Ventures, sammanfattade det: “Det är ett effektivt sätt bring-din-egen-tjänst.” Samtidigt föreslog Hamid att marknaden skift påverkas av mobil första mentalitet särskilt . Således blir det om att räkna ut hur man tygla denna vision och tillämpa mobil för att äldre program. Hamid använde exemplet på Salesforce.com, som beskriver det som en Software-as-a-Service företag, frågar hur mobil appliceras på något som CRM,. Hamid varnade också för att även nykomlingar som Box och Dropbox också kan störas av mobil första satsen om de inte planera därefter.

“Det låna Playbook från konsumenten. Enterprise jättar har ingen aning om hur man reagerar på det”, Stein hävdade.

Förutom att övervinna potentiella trängsel på marknaden, Hamid hävdade att den största utmaningen för företag start faller i någon av följande kategorier: Att bli ett mjukvaruföretag som är i “levande döda zon” med $ 20.000.000 till $ 30 miljoner i återkommande intäkter eller växer till vara en $ 100 miljoner till $ 200.000.000 företag som går allmänheten,. Men Stein tog en mer optimistisk inställning, positing att “när du har företag som betalar dig på ett tillförlitligt sätt för din produkt, bör du kunna göra en go av det vid denna punkt,. “vid något tillfälle, fångar allvar dig om din churn är för hög”, Stein till.

Google Ventures som en enhet

Ett ämne för kort diskussion var hur Google Ventures passar in i dalen, diskuterar varför Internet jätten spenderar $ tre miljarder dollar under de närmaste tio åren när det kallades “i huvudsak en sökmotor företag.” Det är viktigt att Google startar en fond att ge tillbaka till ekosystemet, “svarade Chan, med hänvisning till att Googles grundare Larry Page och Sergey Brin har finansierats av Sequoia och Kleiner Perkins,. Stein frågade skämt om Google Ventures är Kalifornien-baserade Mountain View Corporations” tack “till tekniksektorn,. Chan slags bekräftade detta med ett skratt, men upprepade att det handlar om att investera i företag som utvecklar innovationer kring biobränslen, cancerbehandlingar och annat som har en enorm inverkan på världen,. för Stein, han medgav att Google Ventures har varit konsekvent att vara en separat, traditionell VC firma Han medgav också att Google Ventures har varit “en riktig ledare” bland riskkapitalgrupper adderande tjänster bortom pengar, påverka andra företag att följa efter,.. Stein fortsatte att hans företag är till förmån för alla företag som lägger mer pengar i ekosystemet och främjar innovation, vilket innebär Google Ventures passar räkningen.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera