Oracles vinst på kran som Hurd, Open World i centrum

Oracles första kvartalet är i omgångar torsdag och analytiker till stor del väntar en prestanda i linje med förväntningarna. Bortsett från ekonomi, kommer Oracles kvartal noga övervakas efter tips om vad som väntar på nästa veckas Open World powwow.

Wall Street söker första kvartalets resultat på 37 cent per aktie på intäkter på $ 7,27 miljarder dollar. Bruttomarginalen förväntas bli 73,38 procent.

Siffrorna är dock sannolikt att överskuggas av produktutvecklingen och förvaltning. Enkelt uttryckt, analytiker förväntar sig en uppsjö av katalysatorer framåt för Oracle. Fusion Applications, en framväxande on-demand programvara strategi, integration hårdvara, ankomsten av Mark Hurd och framtida förvärv är alla på radarn.

Bland de viktigaste posterna att titta på Oracles telefonkonferens samt nästa vecka på Open World

Datapunkter anger att en i linje kvartal för Oracle. Analytiker har tillfrågade Oracle partners och i allmänhet finns företag att vara fast totalt. JMP Securities analytiker Patrick Walravens sa vissa regioner var bättre än väntat för Oracle, men andra var ljus på licensintäkter. Retail har varit stark, men telekom relativt svag. Piper Jaffray analytiker Mark Murphy sa

Nya kontroller med 44 partners föreslår Oracle kommer att uppnå sitt mål för programvaran affärer. Specifikt partner slutade 2% över planen, jämfört med 3% över planen under föregående kvartal och 2% under plan två kvartal sedan. Dessutom, de flesta kontakter (52%) upplevde en bättre takten i vår affärsutveckling under Q1, medan en minoritet (18%) upplevde försämring.

Kommentarer om Fusion. På Oracle Open World, är företaget allmänt förväntas avslöja Fusion appar. Dessa efterlängtade nästa generations program är tänkt att vara uppgradering för förvärvade kunder från andra företag (Peoplesoft, Siebel et al). Oracle Chief Larry Ellison är sannolikt att förhandsgranska händelserna för nästa vecka. En annan punkt värt att notera: Dessa nya applikationer kommer troligen att levereras på begäran också.

Kommer nya medordförande Mark Hurd tala på konferensen? Hurd, Ellisons hög profil hyra, är i omgångar för att tala på Open World nästa måndag, men kan göra ett gästspel torsdag.

Hårdvara dragkraft. Sista kvartalet, Oracle visade hygglig rörelse dragkraft med Sun. Dock är konkurrensen plocka upp. Förra veckan lanserade IBM ett nytt finansieringsprogram som syftar till att övertyga HP och Sun kunder att handla med sina redskap för Big Blue lådor.

Kan Oracle träffa Exadata efterfrågan? Murphy sade att “Exadata efterfrågan överstiger utbudet som kortfristiga order sannolikt kommer att uppfyllas vid årsskiftet.” “Vi förväntar oss fortfarande hackig hårdvaru resultat men en mycket välvilligt till marginaler”, tillade han.

Vad kommer härnäst? Jefferies analytiker Ross MacMillan sade att när solen förvärvet är helt integrerad Oracle kommer sannolikt att gå och handla igen. Det finns redan rykten om att Oracle kan kollat ​​någon form av tjänster spel. Genpact liksom Cognizant är namn som löper genom förvärv ryktet kvarn.

HP: s tillförordnad VD: Board gillar VD kandidater, vi kommer att göra upp med Oracle, HP: Mark Hurd bryter våra affärshemligheter som en del av Oracle, kan Oracle, Hurd störta HP, IBM utan tjänster, Frågor för Oracle, Oracle Hurd för? Phillips swap: Vad är kundrelationer inverkan, Hurd ansluter Oracle, Phillips avgår, Mark Hurd till Oracle? Bli inte förvånad, Oracle Open World 2010: förvirring eller klarhet?

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion