Nvidia snäpper upp Transgaming tech i $ 4m affär, lanserar Kanada kontor

Nvidia

Nvidia har meddelat förvärvet av Transgaming egenutvecklade plattformsoberoende portabilitet teknik i ett försök att förbättra sin Gameworks PC-spel projekt.

Den amerikanska chip tillverkaren förvärv, meddelade på torsdagen, tillägger Transgaming teknik till Nvidia Gameworks insats, som omfattar över 300 beräknings matematiker, fysiker och konstnärer som har till uppgift att göra spel bättre och snabbare – och är känd för middleware såsom PhysX, vilket förbättrar återgivning av spel objekt.

Affären är värd $ 3.750.000 och är föremål för myndighetsgodkännande.

Transgaming är utvecklaren av GameTree TV-plattformen och on-demand molnspeltjänst. Företagets plattform kopplar upp PC och konsolspel till smarta tv-apparater och är kompatibel med miljontals smarta TV-apparater och digitalboxar i världen.

Transgaming teknik sannolikt vädjade till Nvidia med tanke på chipstillverkaren razzia i konsolen spel, nämligen Nvidia Shield handhållen konsol, Android spel tablett och Android TV konsolområdet.

Meddelade i mars i år, är Nvidias särskild TV konsol en 4K-kompatibla Android spel produkt är utrustad med Nvidia Tegra X1 processor och är kapabel att köra spel som kräver hög beräkningskraft. Förvärvet av Transgaming plattformsoberoende teknik är en del av grafik och portabilitet Group och omfattar cider, en lösning som gör det möjligt för Windows-spel som spelas på Apples Mac-operativsystemet.

Däremot köpet omfattar inte Transgaming s Swiftshader 3D-rendering teknik eller patent.

Dennis Ensing, Chief Operating Officer och tillförordnad VD för Transgaming kommenterade

Transgaming har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada. Förutom tillkännagivandet, Nvidia sade Gameworks Studio kommer att öppna en Toronto studio med stöd av Transgaming plattformsoberoende portabilitet lag.

Cirka 15 anställda från Transgaming kommer att ansluta Nvidias lag.

Nvidia säger att Toronto är också ett strategiskt område för att starta ett kontor på grund av den kanadensiska staden som en “ledande kraft” i djup-lärande, där Nvidia har ett annat område ett stort intresse.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott