Nuance rullar ut draken Drive Automotive, en AI plattform för uppkopplade bilar

Nuance Communications på tisdag släppt sin senaste virtuell assistent plattform, denna gång anpassas till den anslutna bilen.

. Burlington, Massachusetts, företaget – som utvecklar taligenkänning programvara och röstbaserad teknik som används i enheter inklusive GPS-system, smartphones och tv-apparater – presenterade Dragon Drive Automotive assistent, en plattform som syftar till att ge förare en konversation och personlig virtuell assistent i instrumentbrädan på sin bil.

Plattformen möjliggör behandling av naturligt språk för uppgifter som telefon ringer, musiksökning och uppspelning, och meddelandediktamen. Röst biometri och kontextuella inlärningsförmåga hjälp skräddarsy plattform för varje förare, så småningom låta systemet för att slutföra uppgifter samtidigt förar interaktioner till ett minimum, säger Nuance.

På data front, kranar plattformen i kända preferenser föraren samt information från bilens sensorer och diagnostiksystem. Kombinationen av datapunkter syftar till att lindra vissa uppgifter för föraren, säger Nuance, som till exempel schemaläggning ett oljebyte på en lokal återförsäljare.

Sammantaget visar Nuance plattform de framväxande förbindelserna mellan mjukvarutillverkare och biltillverkarna.

En av de tidiga teman att ta sig så långt från årets Consumer Electronics Show i Las Vegas är att biltillverkare är redo att bygga den anslutna bil för everyman. Och teknikleverantörer kö för att möta efterfrågan, eftersom det har varit en uppsjö av meddelanden partnerskap mellan programvarutillverkare och biltillverkarna.

På måndag Nuance detaljerad ett partnerskap med BMW, som kommer att placera Nuance Dragon Drive plattform i 2015 och 2016 BMW-modeller. Företaget inked också en liknande affär med lyxvarumärke Mercedes i september.

Enligt tillkännagivandet, har BMW: s 7-serie bilar varit den första att stödja en “samtals” UI som utnyttjar naturligt språk stöd, text-till-tal-funktionalitet, och en blandning av inbäddade och molnbaserade röstigenkänning.

En liknande CES i tiden tillkännagivandet från Toyota avslöjade automaker planer på att anta Fords öppen källkod underhållning programvaruprojekt SmartDeviceLink i sina bilar, med Honda, Mazda och Subaru nära att göra samma beslut. Automotive leverantörer QNX Software Systems och UIEvolution kommer också att anta tekniken.

Och bara en dag tidigare, Ford sade att det kommer att göra Apple CarPlay och Android Auto tillgänglig för alla Sync 3-utrustade fordon byggde detta år.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

4 affärstrender att styra dem alla;? Virtual reality ansikten fem hinder, Samsung smarta tv-apparater kommer alla att sakernas kompatibla, De coolaste robot trender CES, Möt årets konstigt, underbart och sämsta tech, som sakernas Internet tar centrum, blir säkerhet förlorade i kulisserna, Hur man dominera CES 2016

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Fler CES 2016