Nigeria förenar antiscam ansträngning

De så kallade nigerianska 419 bedrägerier har varit ett problem för ett antal år, utfärdade partnerskapet ett uttalande fredag ​​varna folk om e-postmeddelanden som “be om hjälp att flytta stora summor pengar i utbyte mot en del av bytet.”

Christine Wade, chef för konsumentreglering verkställighet för den brittiska Office of Fair Trading, sade i ett uttalande: “. Om du är riktade, erkänner 419 för vad det är – ett försök att lura dig inte svara och inte ge din . personuppgifter ut Du är inte på väg att bli rik Dessa bedrägerier bär kännetecken av professionella brottslingar -.. använda ditt sunda förnuft och inte bli deras nästa offer ”

Bedrägerier kallades “419ers” efter den aktuella delen av den nigerianska strafflagen. Många, men inte alla, har sitt ursprung från Nigeria och andra västafrikanska länder.

Förra månaden meddelade Microsoft ett samarbete med den nigerianska regeringen för att hjälpa spåra och åtala brottslingar som är inblandade i bedrägerier och andra Internetbaserade bedrägerier ursprung där.

Nuhu Ribadu, verkställande ordförande i ekonomiska och finansiella brottkommissionen i Nigeria, sade i ett uttalande att “419 och andra nigerianska varianter av it-brottslighet har gjort okvantifierbar skada till Nigeria image och trovärdighet. Regeringen har beslutat att utdela ett dödligt slag mot IT-brottslighet nätverk gäller från Nigeria och den västafrikanska subregionen. ”

Kommissionen sade att det kommer att bli monitor cybercafes och ta på en “betydande” antal fall mot sådana kriminella baserade i Nigeria.

Nigeria har enats om att arbeta med de övriga 26 medlemsländerna som deltar i antispam ansträngning kallas London handlingsplanen. (Klicka här för PDF.)

Dan Ilett av Silicon.com rapporterade från London.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze