NetApp köper Riverbed Technology Steelstore företag

NetApp köper den SteelStore produktlinje från Riverbed Technology för $ 80.000.000 i ett försök att utöka flexibiliteten i sin säkerhetskopiering och tjänster skydd.

Den Steelstore linje ger företag möjlighet att säkerhetskopiera data till molnet möjlighet att efter eget val, och gör det möjligt för dem att minska datamängder genom deduplicating, kryptering och strömmande data till molnet.

De SteelStore produkter stödjer både NetApp och tredjepartslagringsinfrastruktur, samt en full uppsättning av tredje part backup mjukvara och molnleverantörer.

Förvärvet gör det möjligt för NetApp att erbjuda end-to-end säkerhet för både data i vila och data i rörelse mellan molnmiljöer, som lagring datanätverksföretaget sagt kommer att hjälpa sina kunder att undvika inlåsning i och minska förvaltningskostnaderna.

“Denna produkt, i kombination med vår breda ekosystem av applikations- och molntjänster, kommer att ge företag en heterogen lösning för säkerhetskopiering för att utnyttja den flexibilitet och ekonomi i molnet för att säkerhetskopiering och återställning behov”, säger NetApp Chief Strategy Officer Jonathan Kissane, i en påstående.

Riverbed vd Jerry Kennelly sade att beslutet att avyttra produktlinjen är en god affär för båda företagen, och att den tillåter Riverbed att “leverera de bästa lösningarna på programmets prestanda infrastrukturmarknaden för dagens hybrid företag.”

“Förvärvet är en mycket logisk förlängning NetApp, en ledare i ledningen och datalagring, och gör det möjligt för NetApp kunder att utöka befintlig backup, arkivering och återställning till molnet,” Kennelly till.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin