NBN annullering ansvar stiger till AU $ 2,3 miljarder

Den australiska Institutionen för bredband, kommunikation och den digitala ekonomin (DBCDE) har flaggat att annulleringen av de avtal som omger National Broadband Network (NBN) utrullning skulle kosta skattebetalarna AU $ 2,3 miljarder kronor.

Avdelningen årsrapport (PDF) visade att regeringens ansvar för AU $ 37,4 miljarder NBN ökade med AU $ 500.000.000 mellan 31 mars 2012 och 30 juni, 2012, från AU $ 1,8 miljarder AU $ 2,3 miljarder kronor.

Skulden omfattar en rad NBN Co kontrakt, däribland AU $ 11 miljardaffär med Telstra att migrera kunder över till NBN, som står för AU $ 210.000.000 av skulden.

AU $ 800.000.000 avtal med Optus ingår inte som en del av skulden, eftersom företaget har ännu inte börja migrera kunder från sin hybrid-fiber koaxial (HFC) nätverk på NBN.

Eftersom 2013 federala val närmar har Shadow kommunikationsminister Malcolm Turnbull sade att koalitionen skulle, sannolikt ära mycket av de befintliga avtal som NBN Co har på plats, inklusive avtal om byggandet av satellit- och fasta trådlösa tjänster. Turnbull har varit ovilliga att prissätta sin egen politik, delvis på grund av att han är inte klart om i vilken utsträckning en koalitionsregering skulle vara fastnat med NBN Co: s befintliga avtal.

Vår policy kommer att kostnadsberäknas i den meningen att vi kan ge mycket hårda, tillförlitliga uppskattningar av den relativa kostnaden för vår strategi, men vi är inte i stånd att ge ett alternativ, om man så vill, till NBN Co: s företagsplan, eftersom vi helt enkelt inte tillgång till förhandsinformation “, sade han, förra månaden.

Vi vet inte i vilken utsträckning de har gjort åtaganden, eller de villkor på vilka dessa åtaganden görs.

Regeringen vill undanta nybildade riksdagens budgetkontor från Freedom of Information förfrågningar, vilket skulle göra det möjligt riksdagspartierna att ha sin politik kostnadsberäkning utan risk för att information om den politik som avslöjas för allmänheten.

Administrerade kostnaderna med avdelningen ökade under 2011 till 12 till AU $ 537.800.000, på grund av betalningar till Telstra som en del av affären värd AU $ 421.500.000. Brittiska samväldet investering i NBN Co står på AU $ 965.500.000 per den 30 juni, enligt rapporten.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata