Informatica sätter integration på efterfrågan

Vill du arbeta med dina Salesforce.com data i Oracle eller SQL Server? Ingen tid att bygga dina egna integration? Från och med idag kan du använda Informatica On Demand, en värdtjänst från dataintegration företagets leverantör. Jag belyser denna nya tjänst, eftersom det bryter beslutsamt med den tradition som dataintegration är rörigt, komplex och kostsam, samtidigt som illustrerar flera viktiga principer för on-demand-modellen

John Hegstrom, chef för produkthantering för on demand produkter och tjänster – som ledde Salesforce.com integration laget innan han Informationsteknik – berättade i dag att företaget tror dess on-demand-tjänst kommer att öppna upp en ny marknad.

Tjänsten lanseras idag är den första i en planerad familj av erbjudanden. Inledningsvis inriktning Salesforce.com användare – den ansluter till Apex API så att kunderna måste undertecknas upp för antingen företaget eller obegränsad upplaga – den första tjänsten är för integration med antingen en Oracle eller Microsoft SQL Server-databas. Som de facto omvandlas till on-demand-modellen är Salesforce.com användare ses som en naturlig första målgrupp för on-demand integration.

Fotnot: Långsiktiga SaaS afficianados kommer vara intressant att få veta att Informatica s on-demand erbjudande som värd vid USinternetworking, som förr i tiden var den ledande ljuset av den första vågen av ASP innan senare faller på hårda tider. Liksom värd företagsapplikationer, USI erbjöd också hosting med on-demand ISV och det är bra att höra det fortfarande engagerad i denna verksamhet idag.

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Prova innan du köper – Det finns inget krav på att köpa programvaran direkt och sedan betala för busslaster av konsulter att mixtra med det i veckor innan du ens kan börja använda den. Det är uppkopplad och du kan registrera dig utan kostnad för en 30-dagars, självständigt fungerande rättegång, Kom igång direkt – Eftersom programvaran är redan upp-och-kör på leverantörens datacenter, behöver du inte vänta. för att starta. Bara konfigurera inställningar och sedan börja använda den. Även i beta trial, har kunderna gått live med sin integration samma dag de först fick kännedom om tjänsten. Den Informatica On Demand hemsida hävdar att det kan ta så lite som 5-10 minuter att ställa upp (se bilden).

Fast pris, förutsägbar avkastning – Efter 30-dagars gratis testperiod är över, kostar tjänsten en platt $ 1500 per månad. Efter att ha haft en chans att uttrycka det genom sin takt, vet du då exakt vad det kan göra för dig och om det kommer att vara värt vad du kommer att betala.

Delade stordriftsfördelar – alla använder samma multi-hyrda kod, så ingen behöver slösa ansträngning uppfinna hjulet för att ställa in exakt samma integrationsplattform som tiotals eller hundratals andra företag redan använder. Visst, det är inte den typ av high-end integration som Informatica kärna kundbas går in för. Det är hög repeterbarhet, bröd och smör integrationsarbete som tidigare var utom räckhåll för många företag eftersom det var bara tillgänglig som en anpassad genomförande,. En plattform för innovation inom företagen – Den enkla att komma igång och låg, förutsägbar kostnad gör det möjligt för företag att kombinera och använda data på ett sätt som de aldrig tidigare ansåg möjligt eller meningsfullt. Det skapar förutsättningar för företag att komma till rätta med sina uppgifter utan att behöva gå igenom dyra och snedvrida filter av IT-konsulter.

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang