Indien domstol efterlyser finansiella dokument för Maxis-Aircel sond

Indien har skickat fyra länder brev uppmaningar att tillhandahålla finansiella dokument som rör Malaysias Maxis Berhad förvärv av indiska telekom Aircel.

Enligt den malaysiska Insider i en söndag rapport är indiska utredare sondera förvärv av Aircel av Maxis för delar av transplantat. Detta sker efter en mars rapport där telekommunikationsminister Dayanidhi Maran hade anklagats för att ta emot olagliga tillfredsställelse i utbyte mot att orsaka Aircel ägare C. Sivasankaran, att sälja en 74 procent av aktierna till Maxis.

Begäran hade gjorts av en indisk domstol efter ansökan av landets CBI (CBI), som hade sagt att “otillbörlig gynnar” gavs efter förvärvet. De ansökningar hade skickats ut till Malaysia, Bermuda, Mauritius och Storbritannien.

“En olaglig tillfredsställelse av RM328 miljoner (US $ 107.000.000) accepterades som en motprestation genom sin bror Kalanithi Maran i dräkt av överkursinvesteras i Sun Direct TV från South Asia Entertainment Holdings” CBI sade påstås. Sydasien Entertainment Holdings är ett helägt dotterbolag till Astro Alla Asien Networks.

Maxis hade tidigare sagt i oktober förra året som dess RM2.5 miljarder (US $ 815.800.000) köp av 74 procent av Aircel från Sivasankaran var på en “villig-köparen villig säljare grund” och sa också att Sivasankaran behöll 26 procent av Aircel till vinna “uppåt förmåner” i händelse av att Aircel flyter. Den malaysiska telekomjätten tillade att Sivasankaran bara klagade till CBI efter hans påståenden hade avfärdats av internationella skiljemän tidigare i år, mer än fem år efter att affären förslöts den 30 december 2005.

I en rapport i oktober förra året hade Astro Alla Asien Networks berättade också CBI att dess köp av 20 procent av Sun TV var en legitim transaktion mellan två långvariga affärspartners som hade kontakter sedan 1996.

Separat, den indiska högsta domstolen hade också slagit fast att regeringen hade utfärdat 2G-licenser på en först till kvarn-först-serve basis, och återkallas 122 licensavtal som utfärdats sedan januari 2008 under besittningsrätt av en annan före detta tele minister A. Raja, bland bedrägeri påståenden i sina anslag.

? Perth cop nås begränsad dator

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna