IBM, Pfizer formulär forskning pakt för att ta itu med Parkinsons sjukdom

IBM Research Data Scientist Eric Clark utforskar bärbara teknik som kan hjälpa övervaka och analysera biologiska data från försökspersoner på Torsdag 7 april, 2016 på IBM: s T. J. Watson Research Center i Yorktown, NY.

IBM och Pfizer samarbetar i ett försök att ge Parkinsons sjukdom forskning en analytisk kant.

Tech titan och läkemedelsjätten planerar att använda icke-invasiva wearables att samla in och övervaka realtid patientdata. Slutmålet med forskningsprojektet är att främja hur neurologiska sjukdomar diagnostiseras och behandlas samtidigt påskynda kliniska prövningar för att få nya läkemedel på marknaden.

Studien, som väntas pågå i upp till tre år, kommer att få fram patientdata från ett system med sensorer, kläder och mobila enheter som kommer att övervaka patienter dygnet runt, inte bara episodiskt.

Sensorerna mäter en rad faktorer, till exempel hur en patient flyttas, deras kroppstemperatur, kognition, sömncykler och dagliga aktiviteter såsom grooming, dressing och äta – uppgifter som IBM säger att bidra till att skapa en mer holistisk syn på hur patienter gör på en daglig basis.

Eftersom data samlas in, kommer det att skickas via IBM: s maskininlärning algoritmer för att se vilken typ av symptom motsvarar accepterade kliniska ändpunkter. Enligt IBM och Pfizer, kunde dessa insikter hjälpa läkare att förstå och kvantifiera omfattningen av symptom som patienten har och i sin tur använder den informationen för att skräddarsy behandling och läkemedelsdoseringen till varje individ.

Med spridningen av digital information om hälsa, ett område som fortfarande instabil är insamling av realtids fysiologiska data för att stödja ledningen sjukdom “, säger Arvind Krishna, SVP och chef för IBM Research.” Vi testar olika sätt att skapa ett system som passivt samlar in data med liten eller ingen belastning på patienten, och ge läkare och forskare med objektiva realtid insikter som vi tror kan i grunden förändra hur patienter övervakas och behandlas.

Medicinsk forskning är en av de största mottagarna av dagens datadriven, digital teknik boom. IBM i synnerhet har varit fokuserad på hälso- och sjukvårdssektorn, med hjälp av sina IoT kotletter och Watson Health division att bredda dess medicinska fotavtryck.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Senast förvärvade IBM Truven Hälsa Analytics i en affär värderad till $ 2,6 miljarder kronor. IBM: s plan är att integrera Truven data i sin Watson Health Cloud att leverera vad Big Blue kallar “insikter som en tjänst.” Som påpekas i en webbplats profil Watson Health, är IBM syftar till att skaffa tillräckligt med uppgifter och teknik för att spåra hälsa “från en enda individuell nivå till populationsnivå.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta