HP Business Inkjet 2250TN Review

Med sitt nya utbud av Business bläckstråleskrivare, Hewlett-Packard (HP) har som mål att bygga vidare på grund av den befintliga HP 2000 familj för att övervinna de upplevda begränsningar av färg bläckstråleteknik när betjänar nätverks arbetsgrupper.

Färg bläckstråleskrivare är utbredd i hem och småföretag tack vare deras låga inköpskostnader och allmänt hög utskriftskvalitet. Men bläckstråleskrivare inte väl representerade i större företag eftersom de saknar hastighet och förbruknings förmåga att klara höga utskriftsvolymer. Dessutom är värdbaserad arkitektur som används av de flesta bläckstråleskrivare inte lämpar sig för nätverksutskrift på grund av den stora mängden datatrafik inblandade. Som ett resultat, stora företag använder i allmänhet laser eller vaxskrivare för deras färgutskrifter.

Nyckeln utveckling inom Business Inkjet intervallet är HPA (High Performance Architecture), som gör det möjligt för databehandlingsbelastningen delas mellan processorerna i värddatorn och skrivaren. I synnerhet halvtoning och färgmatchning operationer hanteras av skrivaren, medan värddatorn rasterises data och skickar det till skrivaren i ett mycket komprimerat förlustfri RGB-format. Resultatet är minskad nätverkstrafik, snabbare utskriftshastighet och jämnare utskriftskvalitet över skrivarspråk.

Nybörjar Business Inkjet 2200 levereras med en enda 96MHz Motorola Coldfire-processor, 8 MB RAM och inget val av förar arkitektur annan än HPA. Den 2250 och 2250TN båda har ett instickskort som innehåller en andra processor, en extra 16 MB minne plus två PDL (Page Description språk) – PCL 5C och Postscript Level 2. Den andra på skrivarens CPU hanterar PDL formatering och bearbetning , lämnar den första fria att ta itu med bildbehandling och allmän systemfunktioner. Den 2250TN, granskas här, har också en JetDirect 600N intern skrivarserver för nätverksanslutning och en andra 250-arks pappersmagasin.

Uppgraderings väg från £ 339 (exkl. Moms) 2200 genom £ 499 (exkl. Moms) 2250 till den fullt utrustade £ 789 (exkl. Moms) 2250TN är föredömligt enkelt, tack vare Business Inkjet dubbla EIO (Enhanced Input / Output) slot design. HP: s EIO-kort använder en snabbare buss (32-bitars, 33MHz) än tidigare produkter baserade på MIO (Modular Input / Output) arkitektur och kan monteras utan att öppna skrivaren.

Den 2250TN ser verkligen sakligt, och dess bulk – 51.2cm bred 51.7cm djup av 29.1cm hög – gör för en imponerande närvaro på skrivbordet. Trots detta, 2250TN vikt av 14.5kg (med skrivhuvuden och patroner monterade) är ljus jämfört med en solid färg eller färglaserskrivare. Fördel, det finns en tvåradig, 32-teckens LCD panel och tillhörande meny navigeringsknappar för underhåll på plats, konfiguration och felsökning. En stor grön Knapp och en mindre röd Job Cancel ytterligare förbättra användbarheten, medan LCD också visar grafiskt bläcknivåerna i de fyra patronerna.

HP har omarbetats modulbläcksystem för Business Inkjet området införa större skrivhuvuden med flera munstycken (304 per CMY färg, 912 svart) och en bredare halv tum utskrift sträng. Detta leder till snabbare utskriftshastigheter, som gör den accelererade 36kHz eldhastighet. De färgbläck har omformulerats för förbättrad färgomfång, ljusäkthet och färgbalans i blekning, vilket innebär att de nya nr 11 färgpatroner är inte kompatibel med tidigare HP 2000-serien bläckstråleskrivare. Däremot kan du använda det befintliga nr 10 svart patron.

Cyan, magenta och gul bläckpatroner är klassade för 1.750 sidor vardera och svarta på 1400 sidor (vid 5 procent täckning), är färgskrivhuvuden klassad för 24.000 sidor och den svarta för 16.000 sidor, återigen på 5 procent täckning. Kostnaden per sida, med tanke på de angivna förbruknings specifikationer och priser, är en konkurrenskraftig 7 pence för färg och 2.2p för svart endast dokument.

HP hävdar att Business Inkjet 2250TN kan hantera upp till 10.000 sidor per månad utan problem, men om du skriver ut så mycket då man – eller nätverket manager – måste vara beredd att förändra varje bläckpatron runt sex gånger och fylla på papper fack 20 gånger. Skrivaren hanterar en rad olika medier upp till US Legal-format (216 av 356 mm), inklusive OH, kort, kuvert och glättat papper.

Business Inkjet s 4-pikoliter droppstorlek ger HP: s bildbehandlingsteknik-PhotoRET III för färg skiktning och Color III för färgoptimering-gott om utrymme för att öka utskriftskvalitet. PhotoRET III styr hur bläckdroppar är skiktade för att skapa “fasta” (icke-halvtons) färgpunkter, och i Business Inkjet range det kan finnas upp till 20 bläckdroppar per tryckt prick. Vidare kan var och en av CMYK primärval har upp till 8 nyanser eller intensiteter per prick, resultatet är en rik palett av icke-halvtons färger och mjuka övergångar mellan färgtoner.

Color III analyserar inkommande dokument och tillämpar lämpliga algoritmer för att optimera utskriftskvalitet. HPA arkitekturen ger flera nya Color III funktioner, bland annat färgkartor som överensstämmer med den nya CIECAM97s standard som ger bättre hudtoner i fotografier, Automatic Contrast Enhancement (ACE) som lyser och skärper annars tråkiga bilder och Smartfocus som skärper detaljer i låg upplösning bilder. Du kan stänga av dessa bildförbättringar vid behov. Andra trick i HPA föraren inkluderar manuella färgskjutreglagen för att justera mättnad, ljusstyrka och färgton, medan PCL 5C och Postscript Level 2 förare ger objektbaserad färg kartläggning för text, grafik och bilder i ett dokument.

Om Business InkJet intervallet är att lyckas i sitt mål företags arbetsgrupp marknaden, då nätverksfunktionerna måste göra livet så enkelt som möjligt för systemadministratören. JetDirect 600N interna skrivarservern ger stöd för ett brett spektrum av nätverksoperativsystem och protokoll, och är enkel att installera. Den medföljande Web Jetadmin 6.0 programvara är ett webbaserat verktyg som ger funktioner som varningar i realtid status, spårning av tillgångar och utnyttjande, enhetsupptäckt och konfiguration flera enheter. För administratörer som inte planerar att använda Web Jetadmin tillhandahåller HP också en ny skrivare guiden förenklat Installera nätverket.

När det gäller prestanda är berörda, Business InkJet 2250TN snabbt för en bläckstråleskrivare. Använda HPA föraren och en mängd olika utgångstyper, spelade vi “i slutet av jobb” utskriftstider (från att klicka på OK i dialogrutan Skriv ut till sista sidan ut från skrivaren) som sträcker sig från 14 till 31 sekunder per sida (4,3-1,9 sidor per minut) via en parallellkoppling. Detta är inte fantastisk, dock, och om det är snabb nog för mer krävande nätverks tullar återstår att se.

Totalt sett är dock Business Inkjet 2250TN en imponerande skrivare, och dess under £ 1000 pris bör locka många nätverksadministratörer att överväga att installera en bläckstråleskrivare för första gången. Utskriftskvaliteten är mycket bra, från enkla svartvita PM på vanligt papper till fyrfärg fotografier på dyra glättat papper. Det är bäst lämpade för arbetsgrupper med upp till 15 användare, men utöver att det finns ett frågetecken mot dess hastighet och mediehantering kapacitet.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator