GSA att kasta skugga över Sun?

Statliga kontrakt till Sun besköts efter administratören för GSA flyttas fram godkänna dem trots varningar från hennes personal och förvaltning revisor som en Sun kontrakt påstods dyr, enligt en ny berättelse i The Washington Post.

Lurita Doan, GSA administratör kommer att vittna den 7 juni, inför utskottet för Oversight och regeringsreform. Frågan om Sun kontrakt, som förnyades förra hösten och upphör att gälla i augusti 2009, kan ställas vid förhandlingen, enligt en ledamot personal.

Det amerikanska justitiedepartementet, under tiden, planerar att ingripa i en whistle-blower stämning inlämnad av Norman Rille, en tidigare högt uppsatt chef i Accenture Informationstjänst Architecture Group, och Neal Roberts, en tidigare partner med Deloitte Coopers & Lybrand (som senare blev Coopers ), mot Accenture, Sun och Hewlett-Packard. I klagomålet påstås företagen betalat otillåtna mutor för att säkra statliga kontrakt och engagerade bedrägeri genom att inte lämna ut till statliga fullständiga uppgifter prissättningen.

Även justitiedepartementet ingriper i en del av fallet är det skyldigt att lämna sin egen stämning, som kan komma så tidigt som nästa månad, en talesman för byrån sagt.

Dell och Electronic Data Services var också nämns i klagomålet. Justitiedepartementet har avböjt att ingripa i fallet mot Dell och har ännu att göra en prövning av om EDS noterade talesman.

Representanter för både Sun och EDS Observera de har vidtagit lämpliga åtgärder för att säkra sina statliga kontrakt. HP försvarade också som “lämpliga” sina partnerskap och affärsmetoder med regeringen.

Vi känner (GSA) priser vi förhandlat var rättvist och de bästa priserna, “sade Kathy Engle, en Sun taleskvinna.” Vi har följt sina processer hela tiden och har samarbetat med revisionen. Vi upprätthåller en fast relation med GSA.

Hon avböjde att kommentera eventuella åtgärder från justitiedepartementet, noterar byrån har ännu inte lämnat in sin stämningsansökan mot bolaget.

EDS, under tiden, har “genomgående utförts i enlighet med villkoren i sina avtal” med den federala regeringen och tillämpliga lagar och förordningar, säger Travis Jacobsen, en EDS talesman.

EDS, som tar emot mer än 30 procent av sina intäkter från lokala, statliga, federala och internationella myndigheter, sade också att det inte anser att frågan har eller kommer att ha en väsentlig inverkan på dess finansiella resultat eller verksamhet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze