Filippinerna News Agency webbplats utplånats av “kinesiska” hackare

Hackare som tros vara från Kina defaced webbplatsen för den statligt drivna Filippinerna News Agency (PNA) på söndag, i vad som skulle bli en upprepning av förra årets cyberattacker i samband med territoriella tvister mellan de två länderna.

PNA sade söndag sin webbplats var “utplånats av vad [verkade] som kinesiska hackare”, strax innan 12:00 samma dag. Platsen visade den kinesiska flaggan och ett meddelande där det stod: “. Kina Hacker EvilShadow Team Vi är onda skugga Vi är laget Vi har vår egen värdighet Kina Hacker Lxxker post:…. 9718692@qq.com.

Platsen var tillbaka till det normala efter en timme, tillade den.

Herminio “Sonny” Coloma, sekreterare vid president Communications Operations Office (PCOO), sade nyheten om attacken släpptes av en hacker grupp och delas av andra på Facebook.

Med den senaste hacking incidenten, kommer den filippinska regeringen “fortsätter att vidta åtgärder som stärker säkerheten för våra webbplatser”, tillade han.

PNA noterade också sin webbplats tidigare utplånats av dem som påstår sig vara kinesiska hackare under Panatag dödläge mellan den filippinska marinen och kinesiska fartyg nästan ett år sedan.

I en separat AFP rapport söndag, annan regering talesman Abigail Valte sade en undersökning pågick på frågan om kinesiska hackare låg bakom attacken. Men hon tillade: “not kvar på platsen tenderar att bjuda denna slutsats.”

Söndagens cyberattack på PNA plats kommer mindre än en vecka efter filippinska myndigheterna greps och åtal 12 kinesiska medborgare med tjuvjakt. Den kinesiska båten gick på grund i ett skyddat korallrev i Sulu havet, vilket är inom filippinska territorium, rapporterade AFP.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer